characters characters

Ti-am pregatit o noua sectiune! Educatia timpurie! Pentru toti parintii cu copilasi intre 0-3 ani!

09 aprilie 2019    |   37423 vizualizări

Varsta: 0 - 3 ani, 0 - 18 luni, 19 - 36 luni.

sectiune anteprescolari
Primii 7 ani de acasa sunt cei mai importanti, asa credeam pana acum ceva vreme.

Studiile mai recente, insa, pun accentul pe importanta covarsitoare a primilor 3 ani, ca fundament al unei vieti armonioase si al unei educatii sanatoase.

Educatia nu incepe atunci cand juniorul merge la scoala, ci incepe mult mai devreme, in punctul 0 al vietii copilului.

Anca Ghinea, Creative Manager Intuitext: "Perioada 0-3 ani este o perioada in care se formeaza radacinile pentru tot ce va urma, de aceea, informatiile pe care trebuie sa le integram ca parinti “noi in aceasta meserie" fac diferenta. Ingrijirea nou-nascutului, alaptare, diversificare, crearea atasamentului emotional, primele cuvinte, mersul, dezvoltarea cognitiva, primele notiuni simple de matematica, primele activitati creative sau stiintifice, primii prieteni… ah, numai parintii cu amintiri proaspete pe aceste teme de interes, pot sa afirme cu tarie, cat de asteptate, dar si cat de provocatoare sunt.

Copiii nu vin cu instructiuni de folosire, de aceea parentingul se invata, se integreaza, se slefuieste. Nu tot timpul situatia este “roz”, iar atunci articolele dintr-o astfel de sectiune aduc un strop de claritate.

Ce aduce sectiunea?

Vei gasi in aceasta sectiune articole pe diferite teme relevante pentru primii 3 ani de viata, minighiduri, activitati practice usor de reprodus acasa, dar si ce ar “trebui” sa stie copilului tau pana la 36 de luni in ceea ce priveste Dezvoltarea Limbajului si Matematica.


Primii ani din calatoria copilului tau decid restul calatoriei

Valentina Secara, promotor al conceptului educatiei timpurii: "Este important sa stim cum sa relationam cu cei mici din primii ani, ce informatii le oferim, cum facem acest lucru, cum le dezvoltam stima de sine, cum le hranim si pastram curiozitatea, cum dezvoltam concentrarea, ce metode si materiale dezvolta o gandire critica etc. Astfel, putem avea asteptari pentru scoala (primara, gimnaziala, liceala, universitara), daca stim ca din punct de vedere al invatarii, al cunostintelor dobandite, al interesului pentru invatare si cunoastere am bifat ce era de bifat in educatia timpurie." Citeste intregul interviu aici.

Cum contribui ca parinte la formarea copilului tau?

Diana Vijulie: "In primii ani de viata, copilul invata cel mai mult prin interactiunea directa cu mediul si prin observare, prin experiente senzoriale. El trebuie lasat sa se miste in voie, sa exploreze, sa atinga, sa guste, sa miroasa, pentru ca atunci se formeaza baza pentru invatare. Toate experientele de acum devin un fel de plasa de paianjen, pe care se va construi ulterior toata stiinta copilului. Concret, cu ajutorul invatarii prin toate aceste simturi, in creierul copilului se fac tot felul de conexiuni neuronale.

Pana la 2 ani se realizeaza aproximativ 80% din dezvoltarea creierului copilului. Este important sa expunem copilul la cat mai multe experiente in copilaria timpurie. Ele vor face invatarea ulterioara propriu-zisa mult mai usoara pentru copil sau viitorul adult. Citeste si opinia Dianei despre ingrijirea bebelusului." Diana este consilier pentru dezvoltare personala, instructor certificat in disciplina pozitiva, blogger si mama a doi copii. Diana a creat Comunitatea mamelor reale, comunitate cu peste 2400 femei strasnice.

Descopera si tu sectiunea Educatia timpurie 

Gabriela Alama, expert parenting: "Orice parinte are nevoie, mai rar sau mai des, de un sfat, o opinie avizata, de un reper sau de o sursa de inspiratie. Le poate gasi si aici, in aceasta sectiune dedicata educatiei timpurii , o sectiune suport pentru toti parintii care vor sa afle si mai multe informatii referitoare la ingrijirea, cresterea si educarea copilului lor."

Vei regasi in articolele sectiunii, opiniile unor experti, de la specialisti in puericultura pana la specialisti in educatie anteprescolara, de la consultanti in alaptare pana la experti in gastronomia dedicata celor mici, dar si povestile mamelor care au ales sa impartaseasca din experienta lor.

Noua sectiune este despre tine si despre copilul tau! Fii parte din ea!

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu