characters characters

Activitati matematice: Cu matematica in jungla

04 aprilie 2019    |   6151 vizualizări
activitati matematice anteprescolari
O calatorie in jungla nu are cum sa fie plictisitoare! Asa cum nu ai putea vreodata alatura matematica cu ceva somnoroso-sforaitor. Asadar, propune-i copilului tau o excursie imaginara pana in tinutul plin de liane si provocari la care poate face fata deslusind misterele matematicii.

Paula Godeanu este specializata in educatie timpurie, psihoterapia copilului si psihopedagogia excelentei (gifted education) si crede ca: subiectele “predate” celor mici trebuie sa fie aplicabile, vaste, integrate, interesante si sa potenteze talentul fiecarui copil.

Jungla si matematica - activitate propusa de Paula Godeanu, psiholog, trainer, consultant educațional, cofondator al centrului educațional Atlanthea.ro 

 

Copilul tau are mai putin de 3 ani? Atunci e perfect sa il initiezi in tainele cifrelor:

Pregateste materiale didactice pentru copilul tau care sa ofere suport pentru deprinderea numerelor. Poti sa printezi o pagina cu o floare la care trebuie sa adauge numarul de frunze necesare corespondente cifrei precizate.

activitati matematice anteprescolari

Poti sa il provoci sa numarati jucariile de plus care anima jungla. Propune-i sa le aranjeze de la mic la mare.


Foloseste-te de pom-pomsuri colorate ca in imaginea de mai jos pentru a-l invata cifrele 1, 2, 3 si reprezentarea acestor cifre.

activitati matematice anteprescolari


Ce mai poti face?

Matematica nu inseamna doar cifre, inseamna si spatialitate. Capacitatea juniorului de a se juca, de a potrivi formele este un bun predictor al unui succes ulterior in provocarile scolare matematice.

Gaseste imagini cu jungla in care poate gasi diferite forme din mediul natural (exemplu: soare –cerc, un cort asezat in jungla are forma de triunghi ).

Construieste alaturi de copilul tau din betisoare triunghiul, patratul si dreptunghiul. Include in rutina copilului tau utilizarea puzzle-urilor si a cuburilor.

Nu uita ca fiecare copil are un stil propriu de invatare, un anumit tip de rationament, iar oferirea unei palete largi de abordare a unui subiect, ofera fiecaruia sansa de a ințelege si integra conceptul, dar mai ales, experiența dobandita, pe care o va transfera ulterior catre alte domenii importante din viata sa.

Abordeaza informatia in maniera integrata si experientiala, prin interactiune cu materialul concret si lucrul cu imagini, cu exercitii de dezvoltare motrica si senzoriala.

Hai si tu in padurea tropicala!

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu