characters characters

Temele pentru acasa

Principalele probleme care apar in legatura cu temele pentru acasa:

 • Copilul nu vrea sa isi faca temele
  In aceasta situatie, primul pas este sa descoperi care este motivul pentru care copilul refuza sa isi faca temele. Printre cele mai frecvente motive pentru care copiii refuza sa isi faca temele se numara: copilul nu intelege ce are de facut, se teme de cadrul didactic sau de evaluare, prefera sa se joace mai intai, este prea obosit, inca nu s-a obisnuit cu programul de scolar sau are alte probleme emotionale. Acorda atentie felului in care copilul vorbeste despre teme, despre scoala, vorbeste cu cadrul didactic pentru a afla cum se descurca copilul la scoala si, in cazul in care nu poti rezolva problema singur, nu ezita sa apelezi la ajutorul psihologului scolar.
 • Copilul nu spune ca are teme pentru acasa.
  Aceasta situatie apare atunci cand sunt probleme legate de comunicarea despre scoala dintre parinte si copil. Asigura-te ca il incurajezi pe copil in legatura cu scoala, ca a inteles ca temele sunt obligatorii, nu il pedepsi atunci cand nu are rezultate bune la scoala, ci ajuta-l sa isi dea seama ce a gresit sau ce nu a inteles si cum trebuie procedat data viitoare. Pastreaza o atitudine pozitiva fata de invatare si ajuta-l pe copil sa descopere ca poate fi interesant si distractiv sa invete lucruri noi. Ca o solutie pe termen scurt, vorbeste cu cadrul didactic si roaga-l sa se asigure ca cel mic a trecut in caiet temele pe care le are de facut.
 • Copilul are prea multe teme de facut.
  Fiecare copil are ritmul sau de lucru, obiceiurile si capacitatea de concentrare a atentiei proprii. Inainte de a discuta cu invatatoarea, asigura-te ca nu este vorba de o problema legata de ritmul de invatare, de amanare sau de o problema de atentie a copilului. In cazul in care si alti parinti ai copiilor din clasa ajung la concluzia ca acestia primesc prea multe teme, este bine sa va intalniti cu doamna invatatoare si sa “negociati”, pastrandu-va calmul si o atitudine pozitiva.
 • Temele suplimentare
  Din dorinta de a-l ajuta pe copil sa obtina rezultate mai bune, parintii pot alege sa ii dea teme suplimentare, cerandu-i sa lucreze din culegeri, de exemplu. Se recomanda ca temele suplimentare sa fie discutate cu invatatorul si, in general, se dau doar in domeniile in care copilul doreste sa obtina performanta- atunci cand se pregateste pentru un concurs, de exemplu.

Articole despre "Temele pentru acasa"

Mai multe


Intrebari si respunsuri despre "Temele pentru acasa"

Mai multe