characters characters
PASCU Adriana 22 feb 2019

Spune: Matematică?

Propus de: PASCU Adriana   |  

Varsta: 8 ani.

Spune: Cate doimi sunt in : 1,2,4,6,8,9 intregi;  cate patrimi sunt in : 1,2,4,6,8,9 intregi.   Cati intregi foremeaza doua jumatati? Dar patru jumătăți? 

Adauga tu primul raspuns:

Autentifică-te pentru a putea raspunde.

Citeste articole din aceasta tema

 • VIDEO: Adunarea numerelor naturale cu trecere peste ordin
  VIDEO: Adunarea numerelor naturale cu trecere peste ordin 1
  17 ianuarie 2014   

  In clasa a doua, copiii invata adunarea numerelor naturale cu trecere peste ordin. Cu alte cuvinte, ei incep sa rezolve adunari cu termeni formati din doua cifre, iar suma unitatilor termenilor va depasi 10. De exemplu, copiii vor face calcule precum “25+ 27”.

 • VIDEO: Clasele primare - aflarea termenului necunoscut
  VIDEO: Clasele primare - aflarea termenului necunoscut 8
  22 noiembrie 2013   

  Iti mai amintesti problemele de matematica in care trebuia sa afli termenul necunoscut? Tu cum il ajuti pe copilul tau sa le rezolve? In clasa intai si in clasa a doua, copiii intalnesc exercitii care solicita aflarea termenului necunoscut dintr-o adunare sau scadere. In clasele urmatoare, copiii vor avea de rezolvat probleme de aflare a termenului necunoscut intr-o inmultire sau impartire.

 • VIDEO: Scaderea numerelor naturale cu trecere peste ordin
  VIDEO: Scaderea numerelor naturale cu trecere peste ordin 4
  28 ianuarie 2013   

  In clasa a doua, copiii invata sa rezolve scaderi cu trecere peste ordin. “12- 5” este un exemplu de scadere care presupune trecerea peste ordin, deoarece pentru a o rezolva, este necesar imprumutul la ordinul zecilor. Copiii pot intampina dificultati atunci cand realizeaza pentru prima data acest tip de scaderi.

Mai multe