characters characters

Pregatirea pentru Evaluarile Nationale

Idei eficiente pentru cele mai bune rezultate

25 aprilie 2019    |   2728 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 8 ani, 10 ani, 12 ani.

Pregatirea pentru Evaluarile Nationale
Copiii nostri se bucura acum de vacanta de primavara si e foarte bine ca au aceste zile de relaxare. E o perioada in care ii putem sustine sa-si cultive pasiunile, sa descopere placerea cititului sau a miscarii in aer liber.

Insa dupa acest moment de respiro, revenirea la scoala va presupune inceperea sezonului Evaluarilor Nationale la clasele a II-a si a IV-a. Pregatirile au inceput deja, iar copiii nostri stiu deja ca in curand vor sustine fie primul examen important din viata lor de elevi, fie pe cel de-al doilea.

In ambele cazuri, emotiile sunt mari, iar asteptarile de asemenea. Specialistii in educatie ne asigura ca este firesc ca si noi, parintii, sa simtim o oarecare teama din acest punct de vedere, insa este important ca modul in care ne raportam la aceste evaluari sa fie unul corect.
Motivatie scolara

In acest context, iata cateva sfaturi ale specialistilor Intuitext in educatie pentru ca Evaluarile nationale la clasele primare, lucrarile de control sau chiar concursurile scolare sa nu fie motive de stres nici pentru copii, nici pentru adulti (cadre didactice si parinti, deopotriva).

 • Pregatirea de zi cu zi a elevilor constituie, in acelasi timp, si o pregatire pentru Evaluarea Nationala.
 • In acest sens, activitatea de „simulare” a Testarii Nationale, avand ca instrumente testele de Comunicare in limba romana si Matematica si explorarea mediului precum cele ale Editurii Intuitext, devine o activitate indispensabila in aceasta perioada premergatoare Evaluarii.
 • O alta modalitate eficienta de pregatire a elevilor in vederea Testarii Nationale o constituie exersarea achizitiilor dobandite la clasa cu ajutorul produselor moderne de invatare, cum sunt produsele educationale online.
 • Produsele de invatare, cum este ScoalaIntuitext.ro, ofera numeroase modalitati de exersare si aprofundare a cunostintelor si capacitatilor, oferind un cadru placut de invatare prin joc. Prin animatii, jocuri, experimente sau curiozitati cei mici exerseaza notiunile din programa scolara.

Citeste articolul integral.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

 • Libertate si creativitate in copilarie
  Libertatea de a explora, esentiala pentru creativitate si succes
  03 mai 2022   

  Cand vrem sa ii sprijinim pe copii sa aiba succes la scoala si, mai tarziu, la maturitate, ne gandim deseori la ideea de efort concentrat si consecvent pentru atingerea performantei. Insa libertatea de a explora domenii variate, fara obligatia de a alege unul pe termen lung este de fapt un factor esential pentru creativitate si succes.

 • Activitati 8 Martie
  8 martie, Ziua Internationala a Femeii. Idei de activitati pentru mame si fiice
  08 martie 2022   

  Ziua Femeii inseamna mai mult decat flori, felicitari si cadouri. Daca esti parintele unei fete, este important sa o inveti despre semnificatia acestei zile, despre egalitatea de gen si despre stereotipurile care pot afecta accesul la oportunitati egale pentru fete.

 • Proiecte de primavara
  Proiecte de primavara. Activitati creative pentru copii
  01 martie 2022   

  Unul dintre cele mai asteptate anotimpuri, primavara aduce speranta si bucuria unui nou inceput. Cum poti sarbatori primavara in mod creativ si educativ alaturi de copil? Iata cateva idei pe care le poti implementa acasa, dar si la scoala, daca esti cadru didactic.

Mai multe