Cautare
-
10 exercitii care pot ajuta copiii descurajati
Descurajarea la copii se refera la o stare emotionala de coplesire, sentiment de incapacitate de a face fata problemelor, stari continue in care se simte criticat, lipsit de sprijin sau fara speranta.
-
Intrebari de autoreflectie pentru parinti
Introspectia sau autoreflectia se refera la procesul de analiza a propriilor ganduri, emotii si comportamente si ne ajuta in a ne cunoaste mai bine, a ne dezvolta din toate punctele de vedere. Acest proces presupune a ne opri din tot ceea ce facem si a ne da un ragaz de gandire, o pauza de la agitatia de zi cu zi pentru a analiza si a intelege ce se intampla in interiorul nostru, ce gandim si ce simtitm raportat la anumite teme.
-
Anxietatea proaspetilor tati
Venirea pe lume a unui bebelus aduce schimbari importante nu doar in ceea ce o priveste pe mamica, ci si pe proaspatul tata.
-
7 idei daunatoare pe care si le formeaza copiii in primii 7 ani de viata
Experientele timpurii din primii 5 sau 7 ani de viata au un efect puternic asupra noastra fiindca sunt primele experiente ce vor sta la baza tuturor deciziilor pe care le vom lua mai tarziu.
-
5 descoperiri despre fericire
Experientele pozitive sunt vazute adesea ca si oportunitati de dezvoltare personala, iar pe langa acestea, obiceiurile sanatoase ne pot aduce un plus de fericire.
-
Cand copilul se simte blocat sau descurajat. Intrebari care il pot ajuta
Nu putine sunt zilele in care copiii se simt blocati sau descurajati dupa o experienta neplacuta traita la scoala, in grupul de prieteni sau in familie.
-
Cum sprijini dezvoltarea morala a copilului
Dezvoltarea morala a copilului nu are legatura cu varsta cronologica a acestuia, ci de modul in care copilul reuseste sa vada si sa inteleaga lumea si cum anume reusesc sa isi satisfaca nevoile.
-
Suprastimularea senzoriala in randul mamelor
Tot mai multe mame se plang de oboseala in exces cu care vine asumarea rolului de mama. Specialistii vorbesc déjà despre o problema tot mai frecvent aparuta in contextul actual, si anume ”suprastimularea senzoriala”.
-
Cum il inveti pe copil sa spuna nu
A invata sa spui „nu” inseamna a avea mai multa incredere in propria persoana, a fi asumat si a stii ce ti se potriveste mai bine.
-
Efectele deprivarii de somn
Lipsa somnului este un fenomen frecvent intalnit in randul parintilor, inca din primele clipe de viata ale nou-nascutului si poate continua pe tot parcursul vietii, fiindca ingrijorarile ce vin odata cu rolul de parinte nu se termina niciodata.