characters characters
Andrea Melinda Zsigmond 13 mar 2017

Buna, stie cineva daca profesorul are dreptul sa noteze temele de casa cu nota 1 pentru tema nefacuta?

Propus de: Andrea Melinda Zsigmond   |  

Varsta: 11 - 15 ani.

Pentru ca nu si-a facut tema, sora mea a primit nota 1, nu odata, cum a prins-o cu tema nefacuta a primit nota 1 fara nicio scuza.. iar mai apoi profesoara a continuat cu note mici. Nu cred ca un copil care citea cursiv inca de la gradinita  sa nu fie in stare, cadrul scolii gimnaziale sa scrie o compunere si ce s-a mai cerut, mai ales ca ii placuse limba romana si a avut tot timpul note mari.  Povestea nu s-a terminat, ci cum a inceput semestrul doi primul lucru a fost sa ii verifice ei tema de vacanta. Nu mai spun ca notele la teste si teze sunt aduse foarte tarziu,nota de la teza de pe primul semestru a fost comunicata dupa o luna de cand a fost scrisa, chiar cand sa se incheie mediile.

Raspunsuri(1)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
  • Eliza Paraschivescu-Vrejoiu

    Eliza Paraschivescu-Vrejoiu 26 apr 2017 10:16

    Conform regulamentului (ROFUIP) in vigoare,nota 1 se acorda pentru copiere.Personal,ca si cadru didactic,nu sunt de acord cu notarea temelor pentru acasa.Bineinteles ca trebuie sa existe o evidenta a acestora,dar se poate cuantifica prin bonusuri acordate la o eventuala nota acordata pentru activitatea la clasa.
    Din ce am mai auzit,sicanarea aceasta este facuta de multe ori cu un scop:ca elevul respectiv sa vina la meditatii la profesoara .
    In ceea ce priveste comunicarea notelor la teste si teze,trebuie sa se faca intr-un termen rezonabil,o saptamana,doua cel mult,pentru ca e vorba despre notarea ritmica.Nu este normal ca elevul sa nu stie ce note are pana spre sfarsitul semestrului.Aici trebuie sa intervina directorii prin analiza cataloagelor pentru notarea ritmica

Citeste articole din aceasta tema

Mai multe