characters characters

VIDEO: Adunarea numerelor naturale cu trecere peste ordin

Propus de: SuntParinte.ro   |   17 ianuarie 2014    |   24294 vizualizări

Varsta: 8 ani.

adunarea numerelor naturale cu trecere peste ordinIn clasa a doua, copiii invata adunarea numerelor naturale cu trecere peste ordin. Cu alte cuvinte, ei incep sa rezolve adunari cu termeni formati din doua cifre, iar suma unitatilor termenilor va depasi 10. De exemplu, copiii vor face calcule precum “25+ 27”.
 
 
 
 
 
 

Adunarea numerelor naturale de 0 la 30 cu trecere peste ordin

 
Desi pentru noi poate parea extrem de simplu,  un exercitiu de adunare precum “7+5” poate ridica dificultati unui copil de clasa a doua care se intalneste pentru prima data cu o adunare al carei rezultat depaseste 10.

Exista o modalitate prin care il poti ajuta pe copil sa rezolve mai usor aceste exercitii. Doamna invatatoare Ioana Diaconu, de la Scoala numarul 10 “Maria Rosetti” din Bucuresti, ne spune mai multe in filmuletul de mai jos.


Adunarea numerelor naturale de la 0 la 100 cu trecere peste ordin


Cum il poti invata pe copil sa faca mai usor adunari cu numere naturale de la 0 la 100 cu trecere peste ordin?
Doamna invatatoare Ioana Diaconu ne vorbeste despre o metoda mai usoara prin care se pot realiza aceste calcule. Urmareste materialul urmator pentru a vedea despre ce este vorba.
 
 
 
Copilul tau a intampinat dificultati in realizarea acestor calcule? Cum l-ai ajutat sa rezolve mai usor adunarile numerelor naturale cu trecere peste ordin?
Comentează:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe