characters characters

VIDEO: Clasele primare - aflarea termenului necunoscut

Propus de: SuntParinte.ro   |   22 noiembrie 2013    |   20305 vizualizări

Varsta: 7 ani, 8 ani, 9 ani, 10 ani.

aflarea termenului necunoscut
Iti mai amintesti problemele de matematica in care trebuia sa afli termenul necunoscut? Tu cum il ajuti pe copilul tau sa le rezolve? In clasa intai si in clasa a doua, copiii intalnesc exercitii care solicita aflarea termenului necunoscut dintr-o adunare sau scadere. In clasele urmatoare, copiii vor avea de rezolvat probleme de aflare a termenului necunoscut intr-o inmultire sau impartire.

 

Doamna invatatoare Ioana Diaconu, de la Scoala Nr. 10 “Maria Roseti” din Bucuresti, ne explica modalitatea de rezolvare a acestor probleme, pentru toate clasele primare:

 

Clasa intai: Aflarea termenului necunoscut intr-o adunare si scadere



Clasa a doua: Aflarea termenului necunoscut intr-o adunare si scadere



Clasa a treia: Aflarea termenului necunoscut intr-o inmultire si impartire




Clasa a patra: Aflarea impartitorului intr-o impartire cu rest



Clasa a patra: Aflarea deimpartitului intr-o impartire cu rest



Recomandarile tale:
Ai intampinat dificultati in rezolvarea acestui tip de probleme? Ai apelat si la caietele INTUITEXT? Cum i-ai explicat copilului tau aflarea termenului necunoscut?

*Sursa foto: Pixabay.com

Comentează:
8 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    Bula, ruda doamnei    21.08.2012 - 19:07
    Doamna invatatoare m-a luminat. Cele doua numere care se inmultesc se numesc termeni, Dintre ele uni pot fi necunoscuti. Eu ca prostu' ii numeam factori.Asa-i daca nu "invat" dupa "ciorbele reincalzite" de 13 ani ale prea consacratei(in chifle matematice) edituri|| (45 )cu matematica.
  • mihai12_sp
    mihai12_sp    12.08.2012 - 13:11
    Mi se pare o prezentare usor de inteles. De asemeni, cred ca, fiecare are dreptul de a consulta sau nu un material care crede ca este sau nu de calitate.Oare nu ar trebui sa fim mai atenti la modul de exprimare in legatura cu ceilalti? Noi am trecut de mult de clasa intai sau...a cincea...Cu respect.
  • Utilizator Anonim
    scribul Rhind    10.08.2012 - 19:20
    Domnule (anonimus) sunteti sigur ca v-ati uitat intro carte la matematica (eu as pretinde un manual)ulterior anului 2000? Sau poate ati consultat retipariturile (dupa o programa de mult abandonata) a unei edituri deja consacrate in PARALELismul ei cu matematica, de care unii invatatori fug, iar altii mai scot un ban de la dumneavoastra parintii ,"atat" de bine informati.Inainte de a va striga ignoranta poate consultati pe site-ul Ministerului programa aprobate cu ordinul 4686/05.08.2003.Imi amintiti de acele "cetatence" care inainte de 1989 se impingeau la coada, strigand cu "inocenta" ,"Nu va mai impingeti, bre!"
    Apropo, in manualul de a V-a , veti invata despre scribul Rhind.
  • Utilizator Anonim
    anonimus    07.08.2012 - 13:34
    copilul meu trece anul acesta in clasa a V a si din clasa a- II -a stie de TERMEN NECUNOSCUT si in niciun caz nu scria in cartea lui NUMAR NECUNOSCUT!!! @scribul Rhind HABAR N-ARE despre ce vorbeste!!! informeaza-te inainte de a comenta!!!
    Explicatiile doamnei sunt foarte bune!! Bravo!!! Buna treaba!
  • bruma ramona
    bruma ramona    08.11.2011 - 19:48
    d-na a explicat ft bine,usor de inteles
  • Utilizator Anonim
    scribul Rhind    07.11.2011 - 17:16
    Nu cred ca doamna prezentatoare nu a auzit ca din punct de vedere didactic,la clasele primare este o eroare sa vorbesti de termen necunoscut, atunci cand de fapt este vorba de numar necunoscut!Ar putea consulta orice manual aparut in ultimii 10 ani.
  • Utilizator Anonim
    alinaim7    27.09.2011 - 16:59
    x=10
  • Utilizator Anonim
    michael    27.09.2011 - 13:19
    mai am un exercitiu de exemlul asta 7+{4-(20+x)-3]}=120

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • VIDEO Clasa intai: Despartirea cuvintelor in silabe
    VIDEO Clasa intai: Despartirea cuvintelor in silabe
    13 decembrie 2014   

    Atunci cand copiii inca nu stiu sa scrie sau sa citeasca, invata despartirea cuvintelor in silabe. Cu cat invata mai usor sa desparta cuvintele in silabe, sa diferentieze silabele si sa le identifice corect, cu atat vor invata mai usor sa citeasca si sa scrie.

  • VIDEO: Schema liniara a unei propozitii. Cum se realizeaza
    VIDEO: Schema liniara a unei propozitii. Cum se realizeaza
    12 noiembrie 2014   

    In clasa a treia, la limba romana, copiii incep sa invete despre partile de vorbire si de propozitie. Una dintre metodele prin care li se explica aceste lucruri elevilor o reprezinta schema liniara a unei propozitii.

  • VIDEO: Ortogramele “sau / s-au” si “iau / i-au”
    VIDEO: Ortogramele “sau / s-au” si “iau / i-au” 3
    12 noiembrie 2014   

    Copilul tau ezita atunci cand trebuie sa scrie “s-au”  ori “i-au”? Ortogramele se numara printre acele lucruri care, odata invatate gresit, se corecteaza cu dificultate mai tarziu. Multi copii au dificultati in a intelege regulile care stau la baza celor mai frecvente ortograme si fac deseori greseli.

Mai multe