VIDEO: Clasele primare - aflarea termenului necunoscut
Iti mai amintesti problemele de matematica in care trebuia sa afli termenul necunoscut? Tu cum il ajuti pe copilul tau sa le rezolve? In clasa intai si in clasa a doua, copiii intalnesc exercitii care solicita aflarea termenului necunoscut dintr-o adunare sau scadere. In clasele urmatoare, copiii vor avea de rezolvat probleme de aflare a termenului necunoscut intr-o inmultire sau impartire.
Doamna invatatoare Ioana Diaconu, de la Scoala Nr. 10 “Maria Roseti” din Bucuresti, ne explica modalitatea de rezolvare a acestor probleme, pentru toate clasele primare:
Clasa intai: Aflarea termenului necunoscut intr-o adunare si scadere
Clasa a doua: Aflarea termenului necunoscut intr-o adunare si scadere
Clasa a treia: Aflarea termenului necunoscut intr-o inmultire si impartire
Clasa a patra: Aflarea impartitorului intr-o impartire cu rest
Clasa a patra: Aflarea deimpartitului intr-o impartire cu rest
Recomandarile tale:
Ai intampinat dificultati in rezolvarea acestui tip de probleme? Ai apelat si la caietele INTUITEXT? Cum i-ai explicat copilului tau aflarea termenului necunoscut?
*Sursa foto: Pixabay.com
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
VIDEO Clasa intai: Despartirea cuvintelor in silabe
Atunci cand copiii inca nu stiu sa scrie sau sa citeasca, invata despartirea cuvintelor in silabe. Cu cat invata mai usor sa desparta cuvintele in silabe, sa diferentieze silabele si sa le identifice corect, cu atat vor invata mai usor sa citeasca si sa scrie.
-
VIDEO: Schema liniara a unei propozitii. Cum se realizeaza
In clasa a treia, la limba romana, copiii incep sa invete despre partile de vorbire si de propozitie. Una dintre metodele prin care li se explica aceste lucruri elevilor o reprezinta schema liniara a unei propozitii.
-
VIDEO: Ortogramele “sau / s-au” si “iau / i-au” 3
Copilul tau ezita atunci cand trebuie sa scrie “s-au” ori “i-au”? Ortogramele se numara printre acele lucruri care, odata invatate gresit, se corecteaza cu dificultate mai tarziu. Multi copii au dificultati in a intelege regulile care stau la baza celor mai frecvente ortograme si fac deseori greseli.
Comentează:8 comentarii
Apropo, in manualul de a V-a , veti invata despre scribul Rhind.
Explicatiile doamnei sunt foarte bune!! Bravo!!! Buna treaba!