characters characters

Relatia tata-fiu

Cum construiesti o relatie apropiata cu baiatul tau

Propus de: SuntParinte.ro   |   03 martie 2021    |   685 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

relatia tata fiu
Relatia tata-fiu este esentiala pentru dezvoltarea armonioasa a baietilor, insa pe masura ce copilul creste, poate deveni complicata si dificila. Iata cum poti evita acest lucru.

Citeste si:

Activitati pentru tati si fii

Sase lucruri pe care tatii le pot invata pe fiicele lor


Relatia tata-fiu – cum poate fi consolidata


Timpul petrecut impreuna la toate varstele

Daca in primii ani de viata, este usor pentru tati sa se implice in joaca fiilor lor si sa petreaca timp impreuna cu ei, pe masura ce baietii cresc, tatii pot avea dificultati in a gasi ocazii asemanatoare. Pe masura ce copilul creste, urmareste interesele lui si participa la activitatile care ii fac placere, chiar daca nu sunt cele pe care le-ai alege tu. Cele mai frumoase amintiri pe care le veti avea impreuna sunt cele in care copilul este pasionat de ceea ce face, iar participarea ta ii va sprijini dezvoltarea cognitiva, lingvistica si socio-emotionala.

Ajutorul oferit reciproc

O relatie tata-fiu apropiata se construieste si prin ajutor reciproc oferit, in situatii de nevoie. Proiectele pentru scoala, de exemplu, sunt momente ideale pentru a oferi ajutor copilului si a va apropia mai mult. Alteori, poti cere ajutorul fiului tau pentru ce vrei tu sa faci - de la a repara un robinet pana la a planifica o excursie in familie.

Discutiile sincere

O relatie apropiata tata-fiu inseamna si conversatii despre subiecte tabu si subiecte sensibile. Teme precum imaginea de sine, relatiile romantice, comportamentele sociale si comportamentele de risc pot fi abordate oricat de devreme, atat timp cat sunt adaptate varstei copilului. Intotdeauna este mai bine ca un copil sa auda de la parintii sai prima data informatii despre aceste subiecte, decat din alte surse.

Ce este bine sa eviti in relatia tata-fiu

Relatia tata-fiu poate deveni dificila si complicata pe masura ce copilul creste, in mare parte pentru ca atitudinea parintelui nu este destul de flexibila pentru a raspunde in mod constructiv la nevoile copilului. In aceasta categorie, de reactii mai putin flexibile ale tatilor fata de fii, intra:


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe