Articole
-
Sapte idei care te pot ajuta sa il intelegi mai bine pe copil
Copiii, asemenea adultilor se bazeaza pe o serie de convingeri personale pe care si le formeaza inca de la cele mai mici varste. Cunoscandu-le iti va fi mai usor sa il intelegi pe copil.
-
Cinci tipuri de familii disfunctionale
Nicio familie nu este perfecta si in toate exista mereu cate ceva ce ar putea fi imbunatatit pentru binele membrilor si al dinamicii familiale. Uneori insa, comportamentele disfunctionale pot determina aparitia traumelor pentru copii si membrii ce compun familia.
-
Cum il inveti pe copil sa spuna nu
A invata sa spui „nu” inseamna a avea mai multa incredere in propria persoana, a fi asumat si a stii ce ti se potriveste mai bine.
-
10 modalitati de a imbunatati abilitatile de comunicare ale scolarului tau
In primii ani de scoala, copiii invata cum sa interactioneze cu colegii de clasa si cum sa isi faca prieteni, de aceea au mare nevoie de ajutor pentru a invata cum sa initieze o conversatie, cum sa o mentina si sa o incheie, cum sa isi comunice in mod adecvat gandurile si emotiile.
-
Semne ca esti prea implicat emotional in viata copilului tau adult
O relatie sanatoasa parinte-copil este o relatie in care ambii isi ofera spatiu pentru a creste si a se dezvolta. Atunci cand parintii se concentreaza prea mult pe nevoile copilului, ajung sa isi neglijeze propriile nevoi si sa ii sufoce cu grija pe copii.
-
Copilul adult - cum iti dai seama ca are probleme
Rolul de parinte nu se incheie in momentul in care copilul tau implineste varsta de 18 ani, ci continua chiar si dupa ce acesta si-a format propria familie si locuieste departe de tine.
-
Cum poti intelege mai bine temperamentul copilului
O relatie reusita intre parinte-copil se formeaza in timp si cu efort constant, rabdare si deschidere catre tot ce inseamna nou si provocari.
-
Relatia parinte-copil adult - cum o poti imbunatati
Copilul tau a ajuns deja adult iar relatia dintre voi pare sa fie mai dificila decat inainte? Iata cateva schimbari pe care le poti aduce pentru o relatie armonioasa parinte-copil adult.
-
Zece replici ale parintilor care nu functioneaza
Modul in care comunici cu copilul tau poate face diferenta in cum anume se dezvolta din punct de vedere emotional si comportamental.
-
Biasul de confirmare. Ce inseamna si cum se manifesta in rolul de parinte
Biasul de confirmare este recunoscut ca si un fenomen ce se refera la tendinta de a cauta dovezi care sa fie in consonanta cu credintele pe care le avem si de a elimina informatiile care vin sa contrazica ceea ce credem.