characters characters

Activitati pentru tati si fii

Propus de: SuntParinte.ro   |   02 mai 2014    |   3422 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/csb555/3352401914/in/set-72157615129768383

Relatia dintre tati si fii evolueaza natural catre un fel de alianta complice si incredere nascuta din intelegere reciproca. De la primul “meci” de fotbal jucat cu mogaldeata de 4 ani pana la prima cearta cu adolescentul mai inalt decat tine, ca tata de baiat, vei trece prin multe momente pline de semnificatie impreuna cu fiul tau. Pentru a adauga cat mai multe momente placute pe lista amintirilor cu fiul tau, este necesar insa sa dedici perseverenta si energie pentru a petrece timpul alaturi de el. Iata cateva idei de activitati pe care le puteti face impreuna.

Baietii prescolari si scolari

Jucati-va impreuna
Oricare ar fi jucariile sau jocurile preferate ale celui mic, participa la ele. Va fi incantat! Propune-i si tu jocuri pe masura ce creste si orienteaza-te catre cele care implica miscare (alergat, aruncarea si prinderea mingii etc.). Nu ezita sa il inveti jocurile copilariei tale si sa improvizezi. Copilul tau se va bucura mai mult de prezenta si implicarea ta decat de joc in sine. Asa ca nu te teme ca nu stii exact ce sa te joci cu el.

Construiti un zmeu sau o morisca impreuna
Il poti initia astfel in tainele fizicii, dar puteti avea parte si de momente pline de amuzament atunci cand zmeul se inalta sau morisca prinde curaj si se invarte in functie de bataile vantului.

Ajuta-l la teme
Ofera-i sfaturi si explicatii pentru a se descurca mai bine la teme. Desigur, doar daca are nevoie, pentru ca iti doresti sa cresti un baiat independent:). Va invata ca ii esti alaturi atunci cand are nevoie si ca poate avea incredere in tine atunci cand are nevoie de ajutor.

Mergi cu el la frizerie
Mersul la frizerie este o experienta aparte pentru fii. Mereu isi vor aduce aminte cum a fost prima data cand au mers la frizer impreuna cu tatal lor, mai cu seama daca vor cere sa fie tunsi la fel ca tatal lor pentru a semana cat mai bine cu acesta. In plus, la varste mici, copiilor le poate fi teama de frizer, asa ca va conta foarte mult daca esti prezent intr-un moment in care el are nevoie de incurajare si sprijin:).

Baietii preadolescenti si adolescenti

Mesteriti impreuna Reparati impreuna masina sau bicicleta, lasa-l sa te ajute atunci cand repari sau construiesti un raft sau alta piesa de mobilier si incurajeaza-l sa participe alaturi de tine la orice alta activitate care presupune repararea, imbunatatirea sau modificarea obiectelor din si de pe langa casa:). Veti petrece timp impreuna si il vei invata abilitati importante pentru cand va fi pe cont propriu.

Practicati un sport impreuna Tenisul, de exemplu, este un sport care merita invatat de la cele mai mici varste prin beneficiile pe care le are asupra organismului copiilor aflati in perioada de crestere. Iti poti invata fiul ce inseamna spiritul de competitie, cum sa se bucure de victorie, dar si cum sa accepte o infrangere. Dar, desigur, la fel de bine puteti juca baschet sau fotbal sau puteti alerga impreuna.

Petreceti timp in natura
Daca aveti spirit de aventura, petreceti noaptea in cort la munte sau in padure, experimentand viata stramosilor care au dormit in natura si au trait in conditii precare. Fiul tau se va deconecta de la tot ceea ce inseamna noua tehnologie si il poti invata sa iubeasca natura si sa se bucure de tot ceea ce ofera ea.

Mergeti la meci impreuna
Fetelor nu le plac unele sporturi, insa iti poti duce baiatul la un meci de fotba. Competitia de pe teren ii va starni cu siguranta curiozitatea despre sportul respectiv.

Faceti un gratar impreuna
Gratarul si focul de tabara se fac aproape de fiecare data de catre barbati. La un picnic sau o iesire, deseori femeile sunt cele care se ocupa de mancare, in timp ce barbatii aprind si intretin focul. Dintr-o astfel de experienta, copilul poate invata cateva elemente de supravietuire, dar si informatii ce tin de preparatele culinare si modul lor de pregatire.

Cu siguranta activitatile pe care le poti desfasura impreuna cu fiul tau sunt multe, insa e nevoie sa incepi de undeva. Daca nu stii de unde, ai acum cateva optiuni:). Ce alte activitati crezi ca sunt esentiale pentru relatia dintre tata si fiu?

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • De ce e important sa il accepti pe copil asa cum este
    De ce e important sa il accepti pe copil asa cum este
    30 ianuarie 2024   

    Multe din neintelegerile dintre parinti si copii isi gasesc originea in dorinta parintilor de a se oglindi in copilul lor, de a-si indeplini propriile nevoi si asteptari prin copil.

  • 50 de intrebari pe care sa le adresezi copilului
    50 de intrebari pe care sa le adresezi copilului
    27 noiembrie 2023   

    Comunicarea dintre parinte-copil este intr-o continua transformare, astfel ca in unele cazuri ea poate sa fie foarte buna, in timp ce alteori poate avea de suferit si drept consecinta, relatia dintre cei doi poate deveni tot mai rece.

  • Absenta tatilor din viata fiicelor
    Absenta tatilor din viata fiicelor. Efectele la maturitate
    12 octombrie 2023   

    Copiii abandonati de unul din parinti sau de amandoi traiesc sentimente intense de furie, uneori ascunsa, alteori clar vizibila comportamental prin batai fizice si agresivitate indreptata asupra celor din jur.

Mai multe