characters characters

Sanatatea emotionala in vacanta de vara

Provocarea verii: 21 de zile pentru o stare emotionala mai buna

Propus de: SuntParinte.ro   |   18 iulie 2019    |   2463 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +, 0 - 3 ani.

sanatatea emotionala in vacanta de vara
Cu siguranta, pentru aceasta vara ai deja o serie de obiective pe care vrei sa le atingi, la nivel personal sau pentru intreaga familie. Dincolo de planurile de vacanta, destinatii si calatorii, vara este anotimpul perfect pentru a acorda atentie sanatatii tale emotionale.

Citeste si:

Sapte convingeri care contribuie la sanatatea mintala

Cinci factori care influenteaza starea noastra de bine


De aceea, te provocam ca in aceasta vara, sa te concentrezi pe lucrurile care contribuie la echilibrul emotional al tau si al familiei tale. Incearca sa bifezi in fiecare zi, timp de trei saptamani, recomandarile pentru o stare emotionala mai buna si observa la final rezultatele obtinute :).

Iata cateva lucruri simple pe care le puteti face pentru sanatatea voastra emotionala in aceasta vara, in fiecare zi:

Petreceti timp in aer liber

Expunerea la soare (desigur, in intervalele orale in care aceasta este mai putin riscanta) are beneficii asupra sanatatii mintale si fizice, arata studiile.

Faceti miscare

Ai tendinta sa te ingrijorezi prea mult? Ai un copil lipsit de energie sau nemultumit in majoritatea timpulului? Sau poate unul dintre parinti se enerveaza cam des in ultima vreme? Miscarea fizica ajuta semnificativ la reducerea problemelor legate de anxietate si stres, depresie (lipsa de energie, pesimism, apatie) si ajuta la consumarea energiei activate de furie si frustrari. Toate aceste beneficii sunt insotite si de o conditie fizica mai buna, creand impreuna o oferta de nerefuzat.

Alegeti alimente sanatoase si naturale

Vara nu avem nicio scuza: avem acces la fructe si legume proaspete variate. Alimentatia poate influenta starea noastra emotionala. O dieta de tip mediteranean se pare ca este asociata cu cele mai bune efecte asupra sanatatii mintale, potrivit studiilor.

Petreceti timp in natura

O iesire in parc in fiecare seara poate face minuni starii de spirit. Timpul petrecut in natura ajuta la concentrarea atentiei si la imbunatatirea memoriei, dar ne ajuta si sa ne simtim mai optimisti si sa privim viata dintr-o perspectiva mai sanatoasa. E recomandat sa petrecem cel putin doua ore pe saptamana in natura, dar noi te incurajam sa depasesti cu incredere aceasta recomandare.

Socializati

In epoca in care traim, socializarea a devenit mai degraba virtuala. Dar studiile si propria experienta ne arata ca nimic nu poate inlocui starea de bine care urmeaza dupa o conversatie placuta cu un prieten bun sau dupa o seara reusita petrecuta cu prieteni si rude. Desi nu vei putea avea invitati in fiecare zi, profita de interactiunile sociale cotidiene pentru a Incurajeaza-l pe copilul tau sa invite prieteni acasa la joaca sau sa participe la cursuri si activitati alaturi de alti copii.

Lucrati pentru un proiect

Cand avem un scop pentru care depunem efort in mod constant, starea noastra emotionala se imbunatateste in mod vizibil. Alegeti fiecare un scop pe care vreti sa il atingeti in aceasta vara. Poate avea legatura cu un hobby, cu starea de sanatate, cu implicarea civica (de exemplu, activitatile de voluntariat sau caritabile) sau cu interese intelectuale (de exemplu, invatarea unei noi limbi straine). Orice alegeti, este important sa fiti motivati sa il duceti pana la capat si sa va faceti timp pentru el in mod real, in fiecare zi.


Ritmul de viata tot mai rapid si mai agitat ne impiedica sa observam cat de usor renuntam la asemenea activitati care ne fac bine din punct de vedere emotional. De aceea, uneori este util sa ne propunem in mod constient sa introducem in programul zilnic lucruri pe care, atunci cand eram copii de exemplu, le faceam in mod natural: stateam pe afara, socializam si ne jucam cu alti copii. Zilele lungi de vara ne dau ocazia sa revenim la bunele obiceiuri si sa alegem mai constient felul in care ne petrecem timpul, atat noi, cat si cei mici.


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe