Articole
-
Cand parintii ofera copiilor prea multa putere
Prea multa libertate si prea multa putere data copiilor este reteta perfecta pentru a avea un copil care crede ca totul i se cuvine.
-
Cand parintii se sacrifica prea mult sau "complexul martirului"
Parintii care isi sacrifica in mod constant propriile nevoi sau dorinte pentru binele copilului sau a partenerului ajunge sa joace rolul “parintelui martir”.
-
De ce neglijarea emotionala in copilarie poate duce la depresie la maturitate
Neglijarea emotionala in copilarie poate avea consecinte puternice asupra dezvoltarii emotionale a unei persoane si poate duce chiar la depresie in perioada de adult.
-
Parentingul reactiv - cand parintii iau decizii in mod impulsiv
Parintii care reactioneaza emotional si impulsiv la un comportament negativ al copilului, vor avea copii care se vor supara foarte repede si care vor manifesta crize de furie destul de des.
-
Cum identificam si schimbam convingerile negative despre sine
Fara sa realizam in mod constient, functionarea noastra de zi cu zi este ghidata de o serie de convingeri despre sine pe care le avem si care sunt inradacinate in noi. Este vorba despre credinte si asumptii cu referire la propria persoana, la ceilalti si la lumea inconjuratoare.
-
Activitati de vara pentru sanatatea emotionala
Vara este anotimpul ideal pentru a te conecta cu natura si pentru a-ti reincarca bateriile de energie si bunastare emotionala.
-
Experientele pozitive din copilarie. De ce sunt importante
Experientele pe care o persoana le are in copilarie pot fi pozitive sau negative, iar nivelul de stress pe care il traim in aceste momente, difera de la persoana la persoana. Desi pana in prezent specialistii s-au concentrat mai mult asupra experientelor negative, cele pozitive pot avea un impact la fel de puternic.
-
Lipsa granitelor interpersonale in familie
In familiile in care regulile nu sunt clare, iar parintii nu au stabilite limite, apare inevitabil un dezechilibru care va afecta individualitatea fiecarei persoane din interiorul familiei, cat si relatiile dintre membrii acesteia. Lipsa granitelor interpersonale se refera la inexistenta granitelor sau limite si reguli foarte slabe.
-
Cum sa fii un parinte care ii judeca mai putin pe cei din jur
Deseori, parintii care tind sa judece sau sa critice frecvent propriii copii sunt extrem de aspri si critici fata de ei insisi. Schimbarea in atitudine poate incepe astfel de la propria persoana.
-
Cum poti fi mai prezent emotional in relatia cu copilul tau
A fi prezent emotional in relatia cu copilul tau inseamna sa fii disponibil, empatic si implicat in experientele lor de zi cu zi.