Articole
-
Interviu Andreea Feraru, psiholog, despre terapia de familie: „Cand o floare nu infloreste, repari mediul in care creste, nu floarea."
Andreea Feraru este mama a doi baieti, psiholog clinician cu formare in consiliere experientiala, psihoterapie sistemica si psihoterapie corporala, in curand facilitator in Constelatii Familiale. Misiunea ei, asa cum o rezuma ea insasi, este sa insoteasca oamenii in „Calatoria catre centrul Fiintei" cu multa blandete si respect.
-
Teoria stresului in familie
Un eveniment stresant pentru unul dintre membrii familiei va influenta in mod natural, intreaga dinamica a relatiilor dintre parinti si copii. Teoria stresului in familie explica felul in care evenimentele stresante pot fi depasite mai usor in familie.
-
Parintii imaturi emotional. Efectele la maturitate
Imaturitatea emotionala a parintilor ii poate afecta pe copii pe termen lung. Iata care sunt cele mai frecvente probleme cu care se confrunta la maturitate copiii crescuti de parinti imaturi.
-
Motivatie si activare - copiii au nevoie de amandoua
Deseori ne concentram atentia asupra nivelului de motivatie al copiilor - cum le crestem interesul si motivatia de a invata lucruri noi sau de a citi, de exemplu. Insa cand ne orientam atentia doar asupra motivatiei, pierdem din vedere un element la fel de important: activarea.
-
Atitudinea pozitiva fata de propriul corp
Cum poti sa iti ajuti copilul sa isi dezvolte o atitudine pozitiva fata de propriul corp, fara a-i arata ca aparentele conteaza atat de mult?
-
Depresia in randul copiilor
Situatiile stresante, schimbarile majore de viata sau evenimente neasteptate si incarcate emotional pot sa contribuie la aparitia simptomelor depresive la copii, la fel ca la adulti.
-
Semne ca esti un parinte anxios
Care sunt comportamentele care iti arata ca ingrijorarea ta inseamna de fapt anxietate si care este diferenta dintre cele doua.
-
Patru schimbari care apar in adolescenta si preadolescenta
Adolescenta incepe cu detasarea de copilarie si continua cu separarea tot mai profunda a copilului de parinte, cu neintelegeri, lupte pentru putere si pentru dobandirea independentei.
-
Incarcarea informationala in randul parintilor
Uneori tindem sa credem ca daca avem acces la mai multa informatie ca parinti, vom reusi sa ne indeplinim mai bine rolul, in favoarea copiilor nostri.
-
Rezilienta in randul parintilor
Cheia succesului pentru un parenting echilibrat il reprezinta rezilienta parintilor.