characters characters

Tabere si scoli de vara

Prima tabara in care participa copilul tau este o incercare atat pentru tine, cat si pentru copil. E prima data cand pleaca departe de voi si va trebui sa faca fata unui context nou, unui grup diferit de copii. Inainte de a-l lasa sa mearga in tabara, asigura-te ca intelege ce se va intampla, ca exista persoane pe care le cunoaste, iar tipul de tabara ales nu implica activitati total straine.

Iata cateva tipuri de tabere ideale pentru prescolari:

 1. Tabere pentru dezvoltarea creativitatii - dezvolta imaginatia, initiativa si originalitatea in gandire a copiilor;
 2. Tabere de pictura si desen - copiii deprind tehnici de arta plastica, invata cum sa deseneze in diferite planuri si sa transpuna pe hartie obiectele din jur;
 3. Tabere de explorare a stiintelor naturii - se bazeaza pe ateliere practice si excursii in diferite locatii unde insotitorii folosesc metoda observatiei, expunerea si demonstratia pentru a-i invata pe copii despre natura;
 4. Tabere sportive - copiii participa la diferite activitati sportive individuale si de grup, se dezvolta fizic (forta, echilibru, rezistenta etc.), dar si mental.

Recomandari

 • Inainte de a-l trimite in tabara, intreaba-l pe cel mic daca isi doreste intr-adevar sa plece.
 • Este recomandabili ca inainte de a-l trimite pe copil in tabara, sa il obisnuiesti sa stea si sa doarma in absenta ta (la bunici sau alte rude).
 • Vorbeste-i cu entuziasm despre ce se va intampla in tabara, dar asigura-te ca ii mentionezi si faptul ca va avea conditii diferite de cele de acasa.
 • Pastreaza permanent contactul cu supraveghetorii taberei, pentru a sti cum se comporta copilul si daca se adapteaza.

Articole despre "Tabere si scoli de vara"

 • Tabere de vara 2014
  Tabere de vara 2014
  20 iunie 2014   

  Ca in fiecare an, vara este perioada taberelor si activitatilor pentru copii. Iata ce oferte au pregatit organizatorii de tabere pentru copii in vara 2014.

 • Scoli de vara 2014
  Scoli de vara 2014
  20 iunie 2014   

  Oferta scolilor de vara pentru copii devine din ce in ce mai diversa de la an la an. Iata care sunt cateva dintre optiunile din acest an daca te intereseaza o scoala de vara pentru copilul tau.

 • Tabere de vara pentru copii 2011
  Tabere de vara pentru copii 2011 8
  13 mai 2014   

  Taberele de vara sunt ocazii perfecte pentru copil de a cunoaste lucruri si locuri noi, de a se relaxa si de a-si face noi prieteni. 47% dintre parintii care au participat la sondajul nostru au raspuns ca ii vor trimite pe copii in tabara in aceasta vara.

Mai multe


Intrebari si respunsuri despre "Tabere si scoli de vara"

Mai multe