characters characters
Marinela Cristea 10 iun 2009

Credeti ca sunt importante excursiile realizate impreuna cu clasa?

Propus de: Marinela Cristea   |  

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Care este importanta excursiilor in dezvoltarea culturii elevilor?

Raspunsuri(5)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
 • Laura Oana
  rating up 0 rating down

  Laura Oana 30 ian 2015 13:54

  Cred ca taberele sunt benefice. Ele le deschid ochii copiilor, bserva mai multe aspecte. Ajung sa cunoasca mai mult din natura si mai ales sa se cunoasca intre ei mai bine.
  De asemenea, cred ca cele mai importante cu excursiile, vacantele cu familia. Acestea sunt cele care ii vor ajuta pe copii sa creasca. Pana la uma, familia e cea care ramane, nu clasa.
  Site-ul FamilyVacation.com  este una din cele mai bune unelte de gasit si planificat o vacanta. Are tot ce ii trebuie: de la optiuni de cazare, la optiuni de mancare, activitati si transport, toate incluse in fiecare vacanta!
  Il recomand!

 • CRISTINA NEAGU
  rating up 0 rating down

  CRISTINA NEAGU 10 iul 2009 12:34

  De cand avea Robert 3 ani , am tot inceput sa facem excursii in famili, am vizitat destule locuri unde chiar i-a facut placere si vrea sa mai merga. A invatat destule lucruri despre, padure, despre animalele care traiesc acolo, la destule manastiri, muzee. Am sa caut in celalalt calculator, fotografii si am sa le pun in attach. Am fost si la gradinita ( bineinteles si eu cu el in excursie, mama paranoica), prin zona Neamtului, Vatra Dornei, toate manastirile din Moldova, la atelierele de olarit de la Marginea.

 • Caciula 2 Ioana
  rating up 0 rating down

  Caciula 2 Ioana 16 iun 2009 17:28

  Excursiile realizate cu clasa sunt importante deoarece copiii se cunosc astfel si in afara cadrului institutional al scolii, isi descopera alte fatete si sunt o modalitate pentru elevii mai timizi, mai putin integrati in grup, sa isi faca prieteni si sa fie acceptati de catre ceilalti. Aici revine si rolul cadrului didactic de a propune activitati care sa faciliteze participarea tuturor copiilor in cadrul excursiei, iar parintilor sa nu transmita copilului propriile anxietati si temeri privind capacitatea de a se descurca singur, fara a avea familia langa el.

 • Onofrei Maria
  rating up 0 rating down

  Onofrei Maria 13 iun 2009 15:23

  Ca si parinte sunt de acord cu excursiile. Acestea contribuie la cresterea interesului pentru studiu, contribuie la marirea orizontului geografic, fac legatura dintre teorie si practica, sunt ocazii de cunoastere.In acest cadru, copilul se simte mai putin ingradit de anumite reguli existente in scola sau acasa. De aceea, in excursii intalnim o stare de relaxare, care permite manifestarea personalitatii sub o forma mult mai variata. Excursia este un prilej cu ajutorul careia se cultiva relatiile de grup, se dezvolta spiritul de prietenie, de disciplina, se creaza legaturile care se pot transforma in prietenii de durata.

 • serrena nickoleta
  rating up 0 rating down

  serrena nickoleta 11 iun 2009 23:17

  excursiile nu neaparat cu clasa sunt exrem de benefice dezvoltand o serie de aptitudini comportamentale, personale precum si educative; in acest sens, pe langa caracterul informativ al excursiei, ea are si un bogat caracter formativ, da incredere si personalizeaza copilul, corecteaza sau dezvolta interrelationarea,corecteaza si dezvolta comportamentul social, capacitatea de adaptare precum si calitatile gandirii chiar a gandirii decizionale!

Citeste articole din aceasta tema

 • Tabere de vara 2014
  Tabere de vara 2014
  20 iunie 2014   

  Ca in fiecare an, vara este perioada taberelor si activitatilor pentru copii. Iata ce oferte au pregatit organizatorii de tabere pentru copii in vara 2014.

 • Scoli de vara 2014
  Scoli de vara 2014
  20 iunie 2014   

  Oferta scolilor de vara pentru copii devine din ce in ce mai diversa de la an la an. Iata care sunt cateva dintre optiunile din acest an daca te intereseaza o scoala de vara pentru copilul tau.

 • Tabere de vara pentru copii 2011
  Tabere de vara pentru copii 2011 8
  13 mai 2014   

  Taberele de vara sunt ocazii perfecte pentru copil de a cunoaste lucruri si locuri noi, de a se relaxa si de a-si face noi prieteni. 47% dintre parintii care au participat la sondajul nostru au raspuns ca ii vor trimite pe copii in tabara in aceasta vara.

Mai multe