characters characters

Primul an scolar

Inceperea scolii poate aduce o mare schimbare atat pentru tine, cat si pentru copilul tau. Pentru a va ajuta sa treceti cu bine peste aceasta noua etapa de adaptare, iata cateva lucruri pe care ar fi bine sa le stii.

Cum ii vorbesti copilului despre scoala?

  1. Povesteste-i despre programul de la scoala: durata orelor este de 45-50 de minute, cu 10 minute pauza, timp pentru mers la toaleta si recreere.
  2. Fa-i cunostinta cu doamna invatatoare.
  3. Familiarizeaza-l cu ideea de materii: exista cateva materii de baza pe care le va avea in fiecare zi (limba si comunicare, matematica), in timp ce altele vor fi mai rar precum muzica, desenul sau sportul.
  4. Evaluarea este un subiect delicat. E bine sa iti pregatesti copilul vorbindu-i despre modul in care va fi evaluat de catre cadrul didactic la fiecare materie in parte, despre importanta calificativelor, dar si despre momentele in care se va simti deznadajduit sau suparat.
  5. Fiecare clasa are propriile reguli interne. Asta inseamna ca fiecare va fi rand pe rand “elevul de serviciu” responsabil in ziua respectiva cu anuntarea absentilor, stergerea tablei, pastrarea ordinii in clasa etc.
  6. Sfatuieste-ti copilul sa respecte regulile stabilite de cadrul didactic.
  7. Vorbeste-i despre tipologia copiilor din orice clasa, de faptul ca mereu va fi un lider ales si altul informal, copii care vor incerca sa se impuna in fata celorlalti, unii care vor face pe bufonul clasei, altii care nu vor fi interesati nici de scoala si nici de colegi, copii care vor fi timizi sau copii provenind din diverse medii sociale.
  8. Prezinta-i ideea de scoala ca un mediu organizat in care poate afla multe informatii din domenii diverse si care il vor pregati pentru viata de adult, dar si locul unde isi gaseste noi prieteni cu care poate avea diverse activitati comune.

Articole despre "Primul an scolar"

Mai multe


Intrebari si respunsuri despre "Primul an scolar"

Mai multe