characters characters

Traumele din copilarie, considerate un factor de risc pentru sanatatea copiilor

15 martie 2019    |   794 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

experientele traumatice din copilarie
Exista o toxina atat de puternica incat poate afecta conexiunile neuronale din creierul unui copil si ii poate afecta sistemul imunitar. O substanta care, in doze ridicate, tripleaza riscul de boli cardiace si de cancer pulmonar, reducand speranta de viata cu 20 ani.

Citeste si:

Traumele din copilarie afecteaza mai multe generatii

Abuzul in copilarie creste de trei ori riscul de suicid la maturitate


Zeci de milioane de copii de pe intregul glob sunt expusi la aceasta, iar unul dintre medicii care incearca sa atraga atentia asupra acestui lucru este Dr. Nadine Burke Harris, din California, care a initiat in SUA miscarea de constientizare a felului in care traumele din copilarie pot declansa boli fizice si psihice grave.

Initiativa se bazeaza pe cercetari realizate de-a lungul a zeci de ani, care arata ca acei copii care au fost expusi in viata de zi cu zi la factori de stres permanent (precum abuzul sexual, neglijarea emotionala, probleme de sanatate ale parintilor sau dependente ale parintilor) sufera modificari biochimice la nivelul creierului si corpului, care le pot creste riscul de probleme de sanatate grava, precum bolile cardiace, cancerul pulmonar, astm sau depresie.

California urmeaza sa devina primul stat care sa acorde atentie experientelor traumatice din copilarie cu scopul de a preveni problemele de sanatate la maturitate. Urmeaza ca stresul traumatic sa devina parte din rutina de examinare a pediatrilor, la fel ca verificarea auzului sau vederii copiilor, astfel incat copiii cu un scor ridicat al experientelor adverse din copilarie sa aiba acces la servicii care sa le creasca nivelul de rezilienta si sa ii ajute sa se dezvolte fizic si psihic armonios.

Sursa: CaliforniaHealthLine.org 

*Sursa foto:Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu