characters characters

Abuzul in copilarie creste de trei ori riscul de suicid la maturitate

10 ianuarie 2019    |   855 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

abuzul in copilarie si riscul de suicid
Cel mai de amploare studiu pe tema relatiei dintre abuzurile din copilarie si riscul de suicid la maturitate arata ca abuzul sexual, fizic sau emotional in copilarie are efecte devastatoare pe termen lung.

Persoanele care au fost supuse abuzului sexual, fizic sau emotional in copilarie au un risc de 2-3 ori mai ridicat de suicid la maturitate, arata cercetarea.

Citeste si:

Abuzul emotional, la fel de grav ca abuzul fizic

Traumele din copilarie afecteaza si generatiile urmatoare

Studiul confirma efectele extrem de daunatoare ale abuzului in copilarie asupra sanatatii mintale, fiind sustinut si de statisticile oferite de organizatii de prevenire a suicidului, care arata ca 70% dintre persoanele care au incercat sa se sinucida dau s-au gandit la acest lucru au fost abuzate in copilarie.

Abuzul sexual in copilarie duce la triplaera riscului de suicid la maturitate, in timp ce abuzul emotional sau fizic creste riscul de suicid de 2,5 ori.

Rezultatele au fost obtinute in urma analizei a 68 de studii pe aceasta tema realizate in mai multe tari, cu participarea a peste 200 000 de adulti.

Femeile si barbatii au aproximativ acelasi risc de suicid, care tinde sa creasca pe masura ce persoana inainteaza in varsta. Alte statistici arata ca unu din trei adulti au suferit o forma de abuz in copilarie.

Studiile de acest fel atrag atentia asupra sprijinului psihologic si psihiatric de care au nevoie adultii care au fost abuzati sau neglijati in copilarie.

Sursa: TheGuardian.com 


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu