characters characters

Traumele din copilarie ale parintilor duc la probleme comportamentale ale copiilor

Traumele din copilarie afecteaza mai multe generatii

26 iulie 2018    |   1481 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

trauma din copilarie
Un studiu recent arata ca traumele severe din copilaria parintilor sunt asociate cu un procent mai ridicat de probleme comportamentale ale propriilor copii. Cu alte cuvinte, acei parinti care au avut in perioada copilariei diferite tipuri de traume sau stresori majori risca sa aiba copii cu probleme de comportament.

Traumele sau stresorii majori din copilarie au inclus: divortul sau separarea parintilor, moartea unuia din parinti, despartirea de unul dintre paritni, abuz sexual, emotional, asistarea la violenta domestica, expunerea la abuzul de substante (alcool, droguri etc.) sau o boala mintala a unuia din parinti.

Te-ar putea interesa si:

Abuzul in copilarie are efecte de-a lungul intregii vieti 

Ce efecte au tramele din copilarie la maturitate 


„Cercetari anterioare arata ca trauma din copilarie este un factor de risc in dezvoltarea in perioada de adult a altor probleme fizice si mentale, insa acest studiu este primul care arata ca adversitatile din copilarie pot lasa urme adanci care se pot transmite din generatie in generatie, de la parinti, la copii. ”, spun cercetatorii.

Astfel, copiii ai caror parinti au avut patru sau mai multe experiente negative profunde in copilarie, au un risc dublu de a avea tulburari de deficit atentional si hiperactivitate si de patru ori mai mare riscul de a avea probleme de sanatate psihica. In plus, experientele din copilarie ale mamei au efecte mai puternice asupra copilului, decat adversitatile experientiate de tata.

Parintii care au fost traumatizati in copilarie au avut de asemenea un grade mai ridicate de iritabilitate in rolul lor de parinti si un risc mai ridicat de probleme de sanatate mintala.

Studiul de fata este extrem de important fiindca se pot identifica mult mai timpuriu copiii aflati in situatie de risc si astfel se pot incepe de timpuriu interventiile necesare.

*Sursa foto: Pixabay.com


Sursa: ScienceDaily.com 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu