characters characters

Temele pentru acasa si implicarea parintilor

Tema copilului, responsabilitatea intregii familii

23 martie 2017    |   1216 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

temele pentru acasa si implicarea parintilor
Implicarea prea mare a parintilor in temele de casa ale copiilor poate impiedica dezvoltarea copilului.

Un studiu realizat pe 866 de parinti din Marea Britanie a aratat ca acei parinti care adopta un stil parental numit „elicopter” (parintii care se implica prea mult in viata copilului), tind sa isi asume o mai mare responsabilitate pentru temele copiilor si se asteapta la o responsabilitate mai mare si din partea cadrelor didactice. 

Autorii studiului arata ca atunci cand parintii depun un efort semnificativ pentru a se asigura ca temele sunt facute, mai ales in adolescenta, ajung sa diminueze capacitatea copilului de a-si asuma responsabilitatea pentru teme si de a intelege consecintele actiunilor lor. Astfel, in mod paradoxal, parintii atat de motivati de a asigura succesul academic al copiilor lor, ajung sa submineze dezvoltarea independentei si rezilientei copiilor. Implicarea parintilor in activitatea scolara a copiilor este importanta si benefica, insa pana un punct. Acei parinti care ajung sa isi ajute copiii la teme chiar si in anii de liceu contribuie la diminuarea rezilientei, responsabilitatii copilului si ii creeaza acestuia asteptarea ca trebuie sa fie ajutat tot timpul.

„Ajutorul parintilor la teme ar trebui sa se reduca treptat pe masura ce copilul creste. Implicarea zilnica a parintilor in temele adolescentilor nu este adecvata.”, spun autorii studiului.

Parintii se pot implica in temele copiilor aratandu-si interesul fata de acestea, incurajandu-i sa le termine sau sa caute surse alternative de informatie care sa il ajute. Insa atunci cand parintii spun copilului raspunsul corect sau preiau ei insisi rezolvarea temei, implicarea lor nu mai este constructiva.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Pixabay.com

Examenul Tau

Citeste si:


Parintii elicopter – comportamente, efecte si solutii


Cat timp ocupa temele pentru acasa in alte tari?

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Fără foto
    mihaela    27.03.2017 - 20:20
    Condeseaza si cald sub forma de ploaie.Daca exista substante chimice in aer,ele .Scrie pronumele de pe randurile indicate.precizeaza substantivele pe care le inlocuiesc