characters characters

Rezilienta familiei ii protejeaza pe copii de bullying

15 noiembrie 2019    |   688 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

rezilienta familiei si prevenirea bullying-ului
Un studiu recent arata ca experientele adverse din copilarie sau traumele din copilarie cresc riscul copiilor de a deveni victime ale bullying-ului sau hartuirii de catre alti copii. Pe de alta parte, rezilienta familiei (capacitatea membrilor familiei de a rezolva probleme impreuna) il protejeaza pe copil de bullying.

Citeste si:

Sapte lucruri pe care le poti face pentru sanatatea mintala a familiei tale

Abilitatile care il ajuta pe copil sa faca fata bullying-ului


Bullying-ul este un fenomen tot mai des intalnit, care poate duce la probleme psihologice, afectand nu doar pe victime, ci si pe agresori si pe cei ce sunt martori.


Studiul a fost realizat cu ajutorul parintilor de copii cu varste intre 6 si 17 ani din SUA. Parintii au raspuns la chestionare privind sanatatea fizica si mintala a copiilor, accesul familiei la servicii medicale de calitate si despre contextul social si scolar in care traiesc copiii. Rezilienta familiei (capacitatea membrilor familiei de a depasi problemele) a fost masurata prin intrebarea:

Cand familia ta intampina probleme, cat de probabil este ca:

a) vorbiti impreuna despre ce veti face

b) lucrati impreuna pentru a rezolva problemele

c) stiti care sunt punctele voastre forte care va vor ajuta

d) va pastrati speranta chiar si in perioadele dificile


Copiii au fost clasificati ca victime sau agresori, in functie de raspunsurile parintilor la intrebari privind relatia copiilor cu alti copii.


Rezultatele au aratat ca rezilienta familiei a fost asociata cu un nivel mai redus de agresivitate a copiilor, chiar daca acestia au trecut prin trei experiente adverse in copilarie. De asemenea, rezilienta familiei a scazut riscul copiilor de a deveni victime ale bullying-ului, chiar daca acestia au trecut prin experiente traumatice.


De ce este important sa stii acest lucru?


Felul in care familia reactioneaza si raspunde la evenimente dificile sau traumatice poate influenta starea emotionala si comportamentul viitor al copiilor. Abordand problemele cu o atitudine constructiva si pastrandu-va speranta ca ele pot fi rezolvate, vei proteja sanatatea emotionala a copilului tau si il vei invata comportamente eficiente de depasire a dificultatilor.


Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu