Miscarea fizica si sanatatea mintala
Ce este bine sa stii
Miscarea fizica este esentiala pentru sanatatea fizica si mintala la orice varsta. Care sunt mai exact beneficiile acesteia si cum poate imbunatati echilibrul emotional al familiei tale? Iata ce spun studiile despre felul in care miscarea fizica influenteaza sanatatea emotionala si fizica.
Citeste si:
Numarul de ore de miscare fizica recomandate in functie de varsta
Miscarea fizica si sanatatea mintala
Miscarea fizica ne creste nivelul de energie. Chiar daca poate parea paradoxal, un nivel ridicat de activitate fizica inseamna un nivel ridicat de energie.
Miscarea fizica imbunatateste stima de sine. Mai ales cand vine vorba de infatisarea fizica, persoanele care fac miscare frecvent tind sa aiba o stima de sine mai sanatoasa decat persoanele sedentare.
Miscarea fizica creste speranta de viata. Pentru persoanele cu varsta peste 50 ani, activitatea fizica poate creste speranta de viata cu 1,3-3,7 ani.
Miscarea fizica scade riscurile de boli. Activitatea fizica regulata scade riscul diabetului, cancerului si a atacului cerebral, chiar si in lipsa pierderii in greutate.
Miscarea fizica imbunatateste performanta intelectuala. Capacitatea de concentrare a atentiei si memoria sunt imbunatatite in urma activitatii fizice regulate, iar iritabilitatea este diminuata.
Miscarea fizica ajuta la tratarea depresiei. Studiile arata ca miscarea fizica are efecte similare terapiei si medicatiei cand vine vorba de depresie. Este recomandata miscarea de intensitate medie spre ridicata pentru cele mai bune rezultate.
Miscarea fizica ajuta la tratarea si prevenirea anxietatii. Tulburarea generalizata de anxietate, tulburarea obsesiv-compulsiva si tulburarea de stres posttraumatic pot fi mai usor gestionate cu ajutorul miscarii fizice regulate, care ajuta atat pe termen lung, cat si pe termen scurt in scaderea nivelului de anxietate.
Miscarea fizica si dependenta. Sportul si miscarea fizica ajuta in diminuarea simptomelor de sevraj si in mentinerea echilibrului emotional necesar pentru recuperarea in urma dependentelor.
*Sursa foto: Freepik.com
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Lipsa de vitalitate la parinti - cum se manifesta si cum o poti depasi
Lipsa de vitalitate e o stare de stagnare, goliciune si singuratate in care viata parca nu mai are nicio culoare si nimic nu pare sa ne mai motiveze.
-
5 feluri in care poti avea un An Nou mai activ
Unul din regretele cele mai frecvente ale parintilor este ca nu isi mai acorda suficient timp pentru miscare.
-
Oboseala cronica – ce este bine sa stii despre ea
Oboseala este mai mult decat o simpla epuizare: ea poate fi cauza diminetilor dificile, in care iti e greu sa te ridici din pat sau sa-ti indeplinesti sarcinile zilnice.
Adauga tu primul comentariu: