characters characters

5 feluri in care poti avea un An Nou mai activ

Propus de: SuntParinte.ro   |   05 ianuarie 2024    |   446 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

Un An Nou mai activ in familie
Unul din regretele cele mai mari ale celor care au copii este ca nu isi mai acorda suficient timp pentru miscare. Mamele se consoleaza cu ideea ca totusi alearga toata ziua dupa copil, deci fac miscare, iar tatii raman frustrati fiindca nu mai au timp sa iasa cu bicicleta, sa mearga la sala sau sa practice orice fel de sport pe care obisnuiau sa-l faca inainte de a avea copii. Pentru ca am trecut intr-un an nou, iti propunem 5 feluri prin care poti fi mai activ decat ai fost pana acum. Iata ce poti sa faci:

Citeste si:

Lectiile anului 2023. Bilant de sfarsit de an


Rezolutii de Anul Nou pentru copii


1. Alege un sport pe care sa-l poata practica intreaga familie, de la mic la mare. Poate fi vorba despre activitati in interior precum inot, tenis, catarari, activitati in aer liber precum mersul cu bicicleta, rolele, placa, tenisul de camp etc. Dansul sau karatele pot fi si ele o forma de miscare pe care sa o alegi pentru toti membrii familiei tale. Pe langa faptul ca veti face ceva diferit impreuna, te vei simti si tu mult mai activ.

2. Invata un sport pe care copilul tau il practica. Adesea cand copiii cresc, incep sa dezvolte interese pentru anumite activitati ce au loc in afara familiei. Poate fi vorba de kickboxing, box, inot, catarat, fotbal, baschet, activitati in care poti si tu sa te implici. In acest mod vei pastra o legatura puternica cu copilul fiindca impartasiti acelasi interes sau pasiune si pentru ca implica si miscare fizica.

3. Planifica un sfarsit de saptamana pe luna, in care sa faceti activitati care sa presupuna miscare. Puteti alege o excursie in aer liber, in natura, un week-end la o pensiune care sa aiba piscina, un parc de aventura pe care sa l vizitati etc. Intreaga familie va avea numai de castigat din aceste iesiri.

4. Formeaza obiceiuri de miscare zilnice. De exemplu, fiecare dimineata poate sa inceapa in pasi de dans pentru intreaga familie. Trezeste-i pe ceilalti cu muzica ritmata si apoi dansati in timp ce va indreptati spre baie pentru igiena zilnica sau cand va pregatiti pentru a iesi din casa. Puteti gandi cateva exercitii simple de inviorare pe care sa le faceti imediat ce va ridicati din pat. Desigur ca puteti alege si alte momente ale zilei. Repetate la aceeasi ora, aceste mici exercitii sau activitati de scurta durata ce implica miscare, vor deveni in timp obiceiuri care va vor ajuta pe toti, de la mic la mare, sa ramaneti in forma.

5. Incheiati fiecare seara cu o plimbare, chiar si daca vremea nu tine cu voi. Un sfert de ora de mers pe jos seara de seara, cu copilul aproape va fi benefic si pentru un somn mai linistit si mai odihnitor. In aceste iesiri, permite-i copilului sa ia cu el afara mingea de fotbal cu care sa faca pase pe traseul parcurs cu tine, bicicleta, rolele, placa etc.

Cu un pic de creativitate poti deveni mai activ impreuna cu ceilalti membrii ai familiei, iar starea de bine generala si personala va creste.

Tu ce obiective ti-ai stabilit pentru a fi mai activ in acest An Nou?


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe