characters characters

De ce e bine pentru copii sa faca miscare in pauzele dintre ore

Propus de: SuntParinte.ro   |   19 septembrie 2014    |   1463 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.


*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/laoulaou/3578222745

Invatarea nu este influentata doar de inteligenta copilului sau de eforul depus, ci si de lucruri la care nu ne-am gandi in mod obisnuit. Dupa ce am aflat ca joaca ii ajuta pe copii sa invete mai bine, vorbim despre cum ii ajuta exercitiul fizic si miscarea sa obtina rezultate mai bune la scoala.

Pauzele dintre ore influenteaza benefic rezultatele scolare ale copiilor.

Se pare ca pauzele frecvente dintre ore, in care copiii pot face miscare liber sunt asociate cu rezultate scolare mai bune ale copiilor. Mai mult, atunci cand pauzele dintre ore au fost crescute, iar numarul de minute dedicate activitatii in clasa a scazut, rezultatele copiilor nu au fost afectate negativ.

Activitatea fizica imbunatateste atentia copiilor

Studiile arata ca dupa o sesiune de activitate fizica intensa copiii obtin rezultate mai bune la teste de atentie, iar copiii cu probleme de sanatate precum ADHD se concentreaza mai bine dupa o plimbare in aer liber.

Activitatea fizica ajuta functionarea creierului astfel:

 • Creste cantitatea de oxigen care ajunge la creier
 • Stimuleaza aparitia de noi neuroni
 • Stimuleaza aparitia substantelor care ajuta la supravietuirea neuronilor responsabili de memorie, gandire si invatare (numite neurotrofice)
 • Creste numarul de neuroni din zona esentiala pentru invatare numita hipocamp
 • Creste cantitatea materiei albe din creier

Afla mai multe detalii aici


Activitatea fizica reduce stresul si anxietatea

Efectul sportului asupra dispozitiei emotionale este binecunoscut, multe programe de tratare a depresiei incluzand si activitate fizica. Reducand emotiile negative, activitatea sportiva ii ajuta pe copii sa invete mai bine, in mod indirect.


Sporturile ii ajuta pe copii sa comunice si sa isi controleze comportamentul.

Sporturile de echipa ajuta la exersarea autocontrulului copiilor, le ofera ocazia de a invata sa urmeze instructiuni, sa planifice si sa ia decizii. Toate acestea sunt importante si in procesul de invatare.

Si daca am reusit sa te convingem ca exercitiul fizic e important pentru invatare, iata si cateva idei de activitati si sporturi pe care le-ar putea face copilul tau: fotbal, dans, atletism, tenis sau aikido. In plus, daca vrei sa citesti mai multe si despre beneficiile sportului in familie, iti sugeram si acest articol.


Tu promovezi activitatea si exercitiul fizic in familia ta?

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

 • Scuze care ii impiedica pe copii sa invete
  Scuze care ii impiedica pe copii sa invete
  18 august 2021   

  Vacanta de vara se apropie de final incet, iar preocuparile legate de scoala incep sa isi faca aparitia treptat. Cum ii putem ajuta pe copii sa fie motivati sa invete? Incepand cu scuzele sau convingerile irationale care ii impiedica sa depuna efort cand vine vorba de invatare.

 • Patru emotii asociate cu invatarea
  Patru emotii normale traite de copil cand invata lucruri noi
  15 iulie 2021   

  Multi copii intampina probleme in invatare nu pentru ca nu au abilitatile cognitive necesare pentru a intelege, ci pentru ca nu isi pot gestiona eficient emotiile care apar in timpul invatarii.

 • Recomandari pentru lipsa de motivatie a copiilor
  Recomandari pentru lipsa de motivatie a copiilor
  19 mai 2021   

  Fie ca este vorba de scoala sau invatare, fie ca este vorba de pasiuni sau preocupari extrascolare, motivatia este esentiala pentru copii, adolescenti si adulti deopotriva.

Mai multe