characters characters

Cum influenteaza tenisul dezvoltarea copilului?

Propus de: SuntParinte.ro   |   17 septembrie 2010    |   4881 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

Tenisul este unul dintre cele mai indragite sporturi din toate timpurile, care poate fi practicat indiferent de varsta. Putem vorbi despre tenis atat ca sport de performanta, cat si ca o activitate recreationala desfasurata impreuna cu prietenii sau membrii de familie. Indiferent daca copilul tau joaca sau nu tenis, iti oferim cateva informatii despre beneficiile practicarii acestui sport.
 
 
1. Cei care practica tenisul obtin scoruri mai ridicate la scalele de optimism si stima de sine. Se pare ca acestia obtin scoruri foarte scazute la chestionarele ce vizeaza simptomele de depresie si anxietate, fata de copiii care nu practica tenis.

2. Tenisul ajuta la dezvoltarea conexiunilor cerebrale. Acest sport este util din punct de vedere al activitatii creierului fiindca presupune activarea gandirii logice, tactica si alerta..

3. Trei ore de practicare a tenisului pe saptamana scade riscul imbolnavirilor de inima.

4. Favorizeaza aparitia unor trasaturi pozitive de personalitate. Si asta pentru ca presupune interactiunea permanenta cu un adversar, cu publicul si se practica in context social.

5. Practicand tenisul se ard foarte multe calorii.
Foarte multe grupe musculare sunt activate in cadrul unei partide de tenis, ceea ce inseamna si o mai buna functionare a intregului organism.

6. Prin tenis creste abilitatea de accelerare. Realizand exercitiile de incalzire, dar si miscarile necesare in timpul partidelor, au loc exersari ale unor grupe de muschi care implica sprintul, sariturile si miscarile foarte rapide de la nivelul gambelor si a mainilor.

7. Viteza, coordonarea motrica-miscarile grosiere si cele fine
se perfectioneaza cu ajutorul acestui sport.

8. Din punct de vedere mental dezvolta disciplina. Tenisul presupune capacitatea de anticipare a miscarilor pe care celalalt le realizeaza, a zonei in care mingea va urma sa cada, a fortei cu care trebuie sa lovesti cu paleta pentru a obtine punctul in defavoarea adversarului. Astfel ca, ajuta foarte mult la crearea unei discipline mentale. Este un sport organizat in care totul poate fi anticipat. Un contra-exemplu: fotbalul, in care organizarea nu isi are prea mare loc.

9. Promoveaza strategii de a face fata din punct de vedere fizic si psihic, in cadrul unei competitii sportive. O partida de tenis va avea la final un invins si un castigator. Astfel ca va fi nevoie ca amandoi sa invete cum anume sa gestioneze ambele potentiale ipostaze. Prin intermediul acestui sport va dezvolta si unele abilitati atat de socializare, de rezolvare de probleme dar si de management al propriilor emotii si trairi.

Recomandarile tale
Te-ai gandit sa il inscrii pe copil la acest sport? Cunosti un copil care joaca tenis? Daca da, esti de acord cu aceste beneficii pe care le aduce tenisul dezvoltarii copilului?
 

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe