Articole
-
Intrebari care incurajeaza autonomia copilului
Felul in care comunicam cu copiii le poate incuraja autonomia sau, dimpotriva, le-o poate descuraja. Deseori, cand inlocuim sfaturile si sugestiile cu intrebari care ii ajuta sa gaseasca solutii, ii ajutam pe copii sa gandeasca independent.
-
Nevoia de spatiu personal la adolescenti
Inca din preadolescenta, copiii incep sa isi apere intimitatea si spatiul personal fata de incercarile parintilor de a afla sau cerceta toate detaliile despre experientele, gandurile sau emotiile propriilor copii.
-
Interviu cu Ana Nicolescu, Business Coach Antreprenoriat: „Este foarte important sa nu iei decizii din ego sau din frustrari, ci din preaplinul tau”
Ana Nicolescu este antreprenoare cu 20 de ani de experiență și trainer acredita de ANC. În prezent, în calitate de Business Coach, Ana organizează cursuri și workshop-uri de antreprenoriat și comunicare strategică dedicate celor care vor să pornească o afacere sau să își crească afacerea deja existentă.
-
Iresponsabilitatea - cum o incurajam involuntar la copii
Copiii pot dezvolta usor obiceiul de a gasi scuze pentru comportamente sau decizii mai putin adecvate sau utile. Cum recunoastem acest obicei si cum il descurajam.
-
Nevoia excesiva de atentie la preadolescenti si adolescenti
Desi nevoia de atentie este crescuta mai ales in primii ani de viata, ea poate continua si la varste mai mari, pana in preadolescenta si adolescenta.
-
Cand il lasi pe copil singur acasa
De la ce varsta este bine sa il lasi pe copil singur acasa? Cum iti dai seama ca este pregatit pentru acest pas catre independenta?
-
4 abilitati de gandire critica esentiale pe care le poti incuraja la copii
Ce sunt abilitatile de gandire critica si cum le putem incuraja la copii si adolescenti.
-
Individuatia sau procesul de separare a copiilor de parinti
Procesul de individuatie se refera la dezvoltarea unei personalitati stabile si la crearea unei identitati personale separate si diferite de cea a parintilor, prietenilor sau altor persoane apropiate.
-
Control psihologic versus control comportamental in relatia parinte-copil
Controlul psihologic are mai multa legatura cu consecintele negative ale dezvoltarii copilului pentru ca se refera la incercarea de a controla emotiile si gandurile acestuia.
-
Locul controlului la copii
Atunci cand o persoana simte ca are control asupra a ceea ce se intampla in propria viata detine asa numitul loc intern al controlului.