characters characters

Visatul cu ochii deschisi. Cum influenteaza invatarea

Propus de: SuntParinte.ro   |   10 noiembrie 2014    |   2702 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

fetita privind pe fereastra
Ti s-a intamplat ca parinte sa-l lasi pe copil in camera pentru a invata, iar cand ai tras cu ochiul l-ai vazut stand degeaba? Visatul cu ochii deschisi apare foarte frecvent in cazul micilor scolari. Chiar daca tindem sa credem ca e un semn de neatentie, visatul cu ochii deschisi este chiar recomandat.

Ce este visatul cu ochii deschisi? Este o stare naturala prin care trece orice persoana. Nu este doar o stare emotionala, ci si una in care zone importante din creier sunt activate.


Cum poate influenta visatul cu ochii deschisi invatarea?

1. Visatul cu ochii deschisi ii ajuta pe copii sa inteleaga lucruri si situatii noi. Reveriile si jocurile care pun in scena aceste reverii au rolul de a-i ajuta pe copii sa inteleaga emotii si evenimente complexe, cu care nu s-au confruntat in viata reala, dar pentru care pot crea povesti.

2. Visatul cu ochii deschisi dezvolta gandirea critica si inteligenta. Se pare ca principalele regiuni din creier activate in aceste stari de visare sunt cele care tin de rezolvarea problemelor. Astfel, visarea cu ochii deschisi e asociata cu rezolvarea de probleme si o buna capacitate de planificare.

Citeste mai departe despre:


*Credit foto:https://www.flickr.com/photos/alexnormand/12871555644

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

 • Scuze care ii impiedica pe copii sa invete
  Scuze care ii impiedica pe copii sa invete
  18 august 2021   

  Vacanta de vara se apropie de final incet, iar preocuparile legate de scoala incep sa isi faca aparitia treptat. Cum ii putem ajuta pe copii sa fie motivati sa invete? Incepand cu scuzele sau convingerile irationale care ii impiedica sa depuna efort cand vine vorba de invatare.

 • Patru emotii asociate cu invatarea
  Patru emotii normale traite de copil cand invata lucruri noi
  15 iulie 2021   

  Multi copii intampina probleme in invatare nu pentru ca nu au abilitatile cognitive necesare pentru a intelege, ci pentru ca nu isi pot gestiona eficient emotiile care apar in timpul invatarii.

 • Recomandari pentru lipsa de motivatie a copiilor
  Recomandari pentru lipsa de motivatie a copiilor
  19 mai 2021   

  Fie ca este vorba de scoala sau invatare, fie ca este vorba de pasiuni sau preocupari extrascolare, motivatia este esentiala pentru copii, adolescenti si adulti deopotriva.

Mai multe