Visatul cu ochii deschisi. Cum influenteaza invatarea
Ti s-a intamplat ca parinte sa-l lasi pe copil in camera pentru a invata, iar cand ai tras cu ochiul l-ai vazut stand degeaba? Visatul cu ochii deschisi apare foarte frecvent in cazul micilor scolari. Chiar daca tindem sa credem ca e un semn de neatentie, visatul cu ochii deschisi este chiar recomandat.
Ce este visatul cu ochii deschisi? Este o stare naturala prin care trece orice persoana. Nu este doar o stare emotionala, ci si una in care zone importante din creier sunt activate.
Cum poate influenta visatul cu ochii deschisi invatarea?
1. Visatul cu ochii deschisi ii ajuta pe copii sa inteleaga lucruri si situatii noi. Reveriile si jocurile care pun in scena aceste reverii au rolul de a-i ajuta pe copii sa inteleaga emotii si evenimente complexe, cu care nu s-au confruntat in viata reala, dar pentru care pot crea povesti.
2. Visatul cu ochii deschisi dezvolta gandirea critica si inteligenta. Se pare ca principalele regiuni din creier activate in aceste stari de visare sunt cele care tin de rezolvarea problemelor. Astfel, visarea cu ochii deschisi e asociata cu rezolvarea de probleme si o buna capacitate de planificare.
Citeste mai departe despre:
- Relatia dintre visatul cu ochii deschisi, motivatie si incredere in sine
- Visatul cu ochii deschisi si creativitatea
*Credit foto:https://www.flickr.com/photos/alexnormand/12871555644
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Doua motive pentru care copiii amana invatarea
Doua stari fizice si emotionale diferite care duc la decizia de a amana proiectele importante.
-
Ingredientul secret al succesului la scoala: incurajarea
”90/% din educatie consta in incurajare.”, a spus Anatole France, iar experienta parintilor si cadrelor didactice, dar si cercetarile in domeniul invatarii, confirma aceasta perspectiva. La incepului noului an scolar, ne amintim sa transformam incurajarea si sprijinul acordat copiilor in prioritate.
-
Cand copilul spune „Ma plictisesc la scoala.”
Plictiseala la scoala este una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confrunta elevii de toate varstele. Insa ce inseamna mai exact cand copilul spune „Ma plictisesc la scoala.”?
Adauga tu primul comentariu: