characters characters

Tipuri de activitati pentru copiii extravertiti

Propus de: SuntParinte.ro   |   03 mai 2011    |   2991 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

activitati pentru copilul extravertitCopiii extravertiti debordeaza de energie astfel ca au nevoie de activitati care sa le ofere posibilitatea sa se manifeste, sa fie in deplin dinamism si actiune. De aceea, lectura, proiectele sau sporturile individuale sunt activitati de care copiii extravertiti se plictisesc repede.


Unii parinti s-ar putea chiar sa propuna sarcini prin care acestia sa se linisteasca putin, insa n-ar trebui sa se mire daca vor avea parte de cooperare scazuta, plictiseala si nervi din partea copiilor.

Ce activitati le plac copiilor extravertiti?

 
1. Jocurile de grup. Daca nu mai are alti frati sau surori, vecinii ori membrii familiei pot participa la diverse jocuri pentru a-i permite copilului sa se elibereze de energia pe care o are. De exemplu: de-a v-ati ascunselea, sotron, saritul corzii, tenis, fotbal, baschet, jocuri cu carti pe echipe, Tari, ape si orase, Ratele si vanatorii etc. Aceste jocuri implica miscare, aer liber, interactiunea cu alti copii, efort fizic depus si buna dispozitie. La finalul unei zile in care a fost implicat in astfel de jocuri, cel mic va fi cu siguranta linistit si nu va mai simti nevoia sa isi consume energia in casa.

2. Proiectele de grup sunt o sansa pentru copiii extrovertiti de a-si pune la dispozitie toata energia pe care o au. Ei se vor lupta pentru functii de conducere, vor imparti sarcini, vor verifica tot ceea ce au facut ceilalti, vor incerca sa aduca in permanenta completari si sa vina cu idei noi. In proiecte de grup, vor face tot posibilul pentru a iesi invingatori, pentru a obtine punctajul maxim, chiar daca aceasta inseamna sa depuna mai mult efort decat ceilalti copii.

3. O idee buna ar fi si sporturile de echipa, prin intermediul carora se formeaza spiritul de colaborare si cooperare. Copilul extravertit invata sa isi modeleze eforturile si deprinderile pe care le are in functie de ceilalti participanti la joc. In acelasi timp, el invata cum anume sa isi distribuie energia pentru a rezista pe tot parcursul reprizei de joc si cum poate anticipa miscarile celorlati jucatori pentru a castiga jocul. De obicei, acesti copii nu stau sa se gandeasca prea mult si actioneaza impulsiv in orice situatie, fara a se gandi la consecintele imediate sau de lunga durata.

4. Concursurile si competitiile sunt alte activitati preferate de catre copiii extrovertiti. Ei isi pot pune la bataie capacitatile pe care le au, cunostintele pe care le-au dobandit, iar setea lor de cunoastere si ambitia vor fi satisfacute prin intermediul acestor competitii. Pentru ei, este o modalitate in plus de a se cunoaste si de a se raporta la ei insisi prin comparare cu alti copii de varsta similara.

5. Dezbateri organizate intre copii, la scoala, in cadrul orelor de limba romana, istorie sau chiar de matematica vor oferi copiilor extravertiti ocazia de a comunica si de a se exprima. Acestora le place sa se afle in pozitii de lider, sa conduca o intalnire, o dezbatere, sa isi puna la bataie toate cunostintele si deprinderile pe care le au pentru a dovedi ca sunt mai buni si pot convinge sau schimba opinia altora in favoarea lor.

Atunci cand alegi o activitate pentru copil, tine cont de faptul ca un copil extravertit simte nevoia sa-si exprime ideile, nu suporta rutina si are nevoie de stimulare in mod permanent.

Copilul tau nu are un temperament extravertit? Citeste despre copiii introvertiti si despre activitatile care se potrivesc copiilor introvertiti.



Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe