characters characters

Timpul liber al mamelor – o necesitate, nu un capriciu

Propus de: Parenting cu Blandete   |   04 aprilie 2018    |   1994 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

timpul liber al mamelor
Zilele in care stam acasa fara un program anume, adica fara gradi sau fara vreo chestie planificata – vizita, atelier, chiar si cumparaturile -, se dovedesc a fi o provocare pentru mine. Mai ales daca aceste zile mai sunt condimentate si cu raceli si tot tacamul lor – nopti dormite pe jumatate, febra uneori, prea multi muci, etc. Rabdarea mea este incercata la greu in aceste zile si se clatina. Uneori atat de tare, incat ma sperii.

Stiu, treaba asta cu mama buna e o chestie foarte subiectiva, care e vazut diferit de fiecare in parte. In acceptiunea unora, as fi mai mult decat toleranta si intelegatoare, chiar rabdatoare, dar sunt sigura ca sunt persoane care m-ar considera poate impulsiva ori prea agitata sau mai stiu eu cum.Dar pana la urma, nu despre asta e vorba, de perceptia altora, de judecata lor, ci de ce simte copilul si de cum ne judecam fiecare pe noi insine.

Atat timp cat copilul e fericit cu felul in care se comporta mama, lucru care se vede de cele mai multe ori in comportamentul copilului (de fapt, perceptia lui asupra felului in care interactionam cu el), atunci totul e minunat.

Mai ramane perceptia mamei asupra comportamentului propriu. Adica felul in care ne simtim noi insine fata de ce facem si cat reusim sa facem in privinta relatiei noastre cu copilul.

Citeste continuarea articolului pe Parenting cu Blandete.


Parenting cu Blandete este blogul Alexandrei, mama de 2 baieti minunati, Darius si Andrei, cu diferenta de varsta de fix 3 ani si 3 zile. Alexandra scrie despre bucuriile pe care i le aduce viata de mama, dar si despre provocarile ei.


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe