Timpul liber al mamelor – o necesitate, nu un capriciu
Zilele in care stam acasa fara un program anume, adica fara gradi sau fara vreo chestie planificata – vizita, atelier, chiar si cumparaturile -, se dovedesc a fi o provocare pentru mine. Mai ales daca aceste zile mai sunt condimentate si cu raceli si tot tacamul lor – nopti dormite pe jumatate, febra uneori, prea multi muci, etc. Rabdarea mea este incercata la greu in aceste zile si se clatina. Uneori atat de tare, incat ma sperii.
Stiu, treaba asta cu mama buna e o chestie foarte subiectiva, care e vazut diferit de fiecare in parte. In acceptiunea unora, as fi mai mult decat toleranta si intelegatoare, chiar rabdatoare, dar sunt sigura ca sunt persoane care m-ar considera poate impulsiva ori prea agitata sau mai stiu eu cum.Dar pana la urma, nu despre asta e vorba, de perceptia altora, de judecata lor, ci de ce simte copilul si de cum ne judecam fiecare pe noi insine.
Atat timp cat copilul e fericit cu felul in care se comporta mama, lucru care se vede de cele mai multe ori in comportamentul copilului (de fapt, perceptia lui asupra felului in care interactionam cu el), atunci totul e minunat.
Mai ramane perceptia mamei asupra comportamentului propriu. Adica felul in care ne simtim noi insine fata de ce facem si cat reusim sa facem in privinta relatiei noastre cu copilul.
Citeste continuarea articolului pe Parenting cu Blandete.
Parenting cu Blandete este blogul Alexandrei, mama de 2 baieti minunati, Darius si Andrei, cu diferenta de varsta de fix 3 ani si 3 zile. Alexandra scrie despre bucuriile pe care i le aduce viata de mama, dar si despre provocarile ei.
*Sursa foto: Pixabay.com
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Interviu Andreea Feraru, psiholog, despre terapia de familie: „Cand o floare nu infloreste, repari mediul in care creste, nu floarea."
Andreea Feraru este mama a doi baieti, psiholog clinician cu formare in consiliere experientiala, psihoterapie sistemica si psihoterapie corporala, in curand facilitator in Constelatii Familiale. Misiunea ei, asa cum o rezuma ea insasi, este sa insoteasca oamenii in „Calatoria catre centrul Fiintei" cu multa blandete si respect.
-
Motivatie si activare - copiii au nevoie de amandoua
Deseori ne concentram atentia asupra nivelului de motivatie al copiilor - cum le crestem interesul si motivatia de a invata lucruri noi sau de a citi, de exemplu. Insa cand ne orientam atentia doar asupra motivatiei, pierdem din vedere un element la fel de important: activarea.
-
Cum il sprijini pe copilul sensibil
Copiii foarte sensibili au nevoie de sprijin, empatie, validare si reguli clare pentru a fi ajutati sa isi dezvolte abilitati de coping puternice.
Adauga tu primul comentariu: