Lectura suplimentara
Statisticile arata ca tot mai putini copii citesc in ziua de astazi. Ei prefera sa isi petreaca timpul in mediul virtual, astfel ca doar 73% dintre cei ce frecventeaza gimnaziul mai citesc din placere si nu doar din obligatie.
Cum trezesti interesul copilului pentru lectura?
- Alatura-te revolutiei eBook. Tot mai multi copii considera ca este mai usor si mai interesant sa foloseasca noua tehnologie atunci cand vine vorba de citit.
- Poti sa-ti incurajezi copilul sa citeasca cu voce tare altor persoane (copii, frati si surori, persoane din familie).Cititul cu voce tare poate fi distractiv mai ales atunci cand sunt personaje diferite si se poate juca cu intonatia, ritmul vorbirii si accentul.
- Creeaza acasa un colt frumos amenajat si placut in care fiecare dintre voi poate avea momentele sale de liniste si sa citeasca cateva pagini din autorul preferat.
- Descopera ce domeniu ii place copilului si cauta-i carti care sa-i starneasca interesul.
- Cauta carti dupa care s-au facut si filme. Cititi impreuna cartea, dupa care cautati filmul si discutati diferentele si asemanarile si decideti impreuna: a fost mai buna cartea sau filmul?
- Evita sa transformi cititul intr-o pedeapsa. Este nevoie ca aceasta activitate sa fie una placuta si relaxanta, dorita de catre copil.
- In timpul excursiilor sau plimbarilor cu masina pe o distanta mai mare, cere-i copilului sa iti citeasca curiozitati dintr-o revista, bancuri, scurte povestioare sau pilde.
- Incurajeaza copilul sa participe la scoala la activitati care au la baza lectura.
- Discutati impreuna despre cartile pe care le citeste, ce personaje preferate are, ce l-a impresionat, dar si ce nu i-a placut in cartea respectiva.
Articole despre "Lectura suplimentara"
-
Povestile ajuta copiii sa isi dezvolte inteligenta emotionala
Stim din proprie experienta, dar si observand experientele copiilor nostri, ca inteligenta emotionala este la fel de importanta (sau poate chiar mai importanta) ca inteligenta logica si talentul innascut.
-
Cum ajuta povestile audio la imbunatatirea memoriei copiilor
Povestile ajuta in general dezvoltarea cognitiva a copiilor, in numeroase feluri: imbunatatesc limbajul, stimuleaza atentia, gândirea si imaginatia si pot creste curiozitatea celor mici.
-
Povestea de noapte buna – beneficii si avantaje pentru copii
Povestea de seara este o traditie de familie prezenta de-a lungul generatiilor, ale carei beneficii si avantaje continua sa fie confirmate de cercetari.