characters characters

Lectura suplimentara

Statisticile arata ca tot mai putini copii citesc in ziua de astazi. Ei prefera sa isi petreaca timpul in mediul virtual, astfel ca doar 73% dintre cei ce frecventeaza gimnaziul mai citesc din placere si nu doar din obligatie.

Cum trezesti interesul copilului pentru lectura?

 1. Alatura-te revolutiei eBook. Tot mai multi copii considera ca este mai usor si mai interesant sa foloseasca noua tehnologie atunci cand vine vorba de citit.
 2. Poti sa-ti incurajezi copilul sa citeasca cu voce tare altor persoane (copii, frati si surori, persoane din familie).Cititul cu voce tare poate fi distractiv mai ales atunci cand sunt personaje diferite si se poate juca cu intonatia, ritmul vorbirii si accentul.
 3. Creeaza acasa un colt frumos amenajat si placut in care fiecare dintre voi poate avea momentele sale de liniste si sa citeasca cateva pagini din autorul preferat.
 4. Descopera ce domeniu ii place copilului si cauta-i carti care sa-i starneasca interesul.
 5. Cauta carti dupa care s-au facut si filme. Cititi impreuna cartea, dupa care cautati filmul si discutati diferentele si asemanarile si decideti impreuna: a fost mai buna cartea sau filmul?
 6. Evita sa transformi cititul intr-o pedeapsa. Este nevoie ca aceasta activitate sa fie una placuta si relaxanta, dorita de catre copil.
 7. In timpul excursiilor sau plimbarilor cu masina pe o distanta mai mare, cere-i copilului sa iti citeasca curiozitati dintr-o revista, bancuri, scurte povestioare sau pilde.
 8. Incurajeaza copilul sa participe la scoala la activitati care au la baza lectura.
 9. Discutati impreuna despre cartile pe care le citeste, ce personaje preferate are, ce l-a impresionat, dar si ce nu i-a placut in cartea respectiva.

Articole despre "Lectura suplimentara"

 • Carti despre prietenie pentru copii
  Lecturi de vacanta. Carti despre prietenie pentru copii
  12 august 2019   

  Relatiile sociale sunt unul dintre factorii care dicteaza fericirea pe termen lung, asa ca efortul de a-i invata pe copii cum sa fie buni prieteni si cum sa isi gaseasca buni prieteni este justificat.

 • Temele pentru vacanta si incurajarea copiilor de a citi
  Temele pentru vacanta si incurajarea copiilor de a citi
  18 iulie 2019   

  Unul dintre cele mai discutate si discutabile subiecte il reprezinta temele de vacanta. Sunt pareri pro si pareri contra, atat in tabara cadrelor didactice, cat si in cea a parintilor.

 • Poveste terapeutica bullying
  Poveste terapeutica despre bullying si incredere in sine
  15 iulie 2019   

  Bullying-ul sau hartuirea intre copii are efecte negative pe termen lung, atat pentru victime, cat si pentru agresori. Cand bullying-ul apare la varste mici, povestile terapeutice ii pot ajuta pe copiii care sunt victime ale hartuirii sa faca fata mai bine acestei probleme.

Mai multe


Intrebari si respunsuri despre "Lectura suplimentara"

Mai multe