characters characters
george Lucian 04 iun 2014

Redacteaza o compunere de caracterizare a profesorului din fragmentul ''La despartire'' de Calin Gruia minim 10 randuri?

Propus de: george Lucian   |  

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Redacteaza o compunere de caracterizare a profesorului din fragmentul ''La despartire'' de Calin Gruia minim 10 randuri.

Raspunsuri(1)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
 • Clara Popescu

  Clara Popescu 10 iun 2014 12:36

  Pentru că am mai răspuns la o întrebare de acest fel, reiau aici întrebările de la care poţi porni pentru a realiza caracterizarea unui personaj:Uite câteva idei de la care poate porni:
  -caracterizarea fizică a personajului (câţi ani are, cum arată, cum e îmbrăcat, dacă are semne particulare: de exemplu, părul de o anumită culoare specială etc.)
  -caracterizarea psihologică a unui personaj se referă la calităţile şi defectele sale (este curios, amuzant, îndemânatic, inteligent, calm sau opusurile acestor calităţi?, care sunt obiceiurile lui? ce acţiuni face care îl aduc în situaţii dificile sau dimpotrivă, îl ajută să iasă din ele? cum interacţionează cu alte personaje? este un personaj negativ sau pozitiv, este un personaj principal sau secundar? cum îl văd celelalte personaje? cum îl descrie autorul?)

  De obicei, autorul descrie personajele prin adjective ("E un om subtiratic, ingandurat") sau prin fraze care arată cum îl văd alte personaje:"Unii dintre băieţi cred că-i trist din cauza invalidităţii".
  Mult succes:)

Citeste articole din aceasta tema

Mai multe