characters characters
bubuioc ala 19 mai 2014

Caracterizarea personajului Guguta?

Propus de: bubuioc ala   |  

Varsta: 11 - 15 ani.

Fata mea are nevoe de  caracterizara personajului guguta va rog ajutatima. :)

Raspunsuri(1)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
 • Clara Popescu
  rating up 0 rating down

  Clara Popescu 20 mai 2014 15:11

  Bună, Ala!

  Ştiu că în şcoală se încurajează de multe ori învăţarea pe de rost a unei caracterizări, dar cred ca fiica ta ar avea mai mult de câştigat dacă ar realiza singură o caracterizare a personajului (mai ales dacă asta este tema primită).

  Uite câteva idei de la care poate porni:
  -caracterizarea fizică a personajului (câţi ani are, cum arată, cum e îmbrăcat, dacă are semne particulare: de exemplu, părul de o anumită culoare specială etc.)
  -caracterizarea psihologică a unui personaj se referă la calităţile şi defectele sale (este curios, amuzant, îndemânatic, inteligent, calm sau opusurile acestor calităţi?, care sunt obiceiurile lui? ce acţiuni face care îl aduc în situaţii dificile sau dimpotrivă, îl ajută să iasă din ele? cum interacţionează cu alte personaje? este un personaj negativ sau pozitiv, este un personaj principal sau secundar? cum îl văd celelalte personaje? cum îl descrie autorul?)

  Important este să ştii de la ce întrebări să porneşti, apoi poţi realiza caracterizarea oricărui personaj:)

  Încearcă să vorbeşti cu fiica ta şi să găsiţi împreună răspunsurile la aceste întrebări şi la multe altele care vă trec prin minte şi vei vedea că poate fi chiar amuzant:)

  În plus, vei dezvolta vocabularul copilului şi gândirea critică.

  Spor:)

  Clara

Citeste articole din aceasta tema

Mai multe