characters characters

Copiii care asculta povesti pot avea un nou an scolar mai bun

Propus de: Yozy.ro   |   15 septembrie 2022    |   859 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

rolul povestilor in dezvoltarea abilitatilor cognitive
Povestile, citite sau ascultate de catre copii, aduc numeroase beneficii cognitive, dar si emotionale. Pe termen lung, acestea pot influenta pozitiv felul in care copiii se vor descurca la scoala. Daca vrei sa il ajuti pe copil sa aiba un an scolar mai bun, povestile pot fi un foarte bun punct de pornire. Iata cum si de ce.

Cum dezvolta povestile abilitatile cognitive de care au nevoie copiii la scoala


Informatii si idei noi


Povestile ii expun pe copii la idei noi, dar si la informatii despre lume pe care nu le-ar intalni in mod natural in viata de zi cu zi. Adultii pot subestima usor cat de multe lucruri noi invata copiii dintr-o poveste, pentru ca nu isi dau seama cat de multe informatii sunt inca necunoscute pentru cei mici. Informatiile despre lumea naturala (plante si animale), despre diferite culturi (obiceiuri si traditii) sau despre valori morale (lupta dintre bine si rau) sunt prezente in aproape toate povestile pentru copii. Cu cat copiii asculta mai multe povesti, cu atat invata in mod implicit mai multe lucruri, iar acestea le sunt utile la scoala, fie in mod direct, fie indirect, ca exercitiu intelectual.

Abilitatea de a asculta

Cand asculta povesti, copiii isi exerseaza o abilitate usor de trecut cu vederea in general, dar a carei absenta este greu de ignorat: aceea de a asculta. (Iti dai seama cat de importanta este abilitatea de a asculta atunci cand trebuie sa repeti de trei ori acelasi lucru sau cand copilul tau te intrerupe de mai multe ori cand incerci sa ii explici ceva).

Citeste continuarea articolului pe YOZY.ro

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Fără foto
    Pap Rita    19.02.2023 - 19:17
    Pasiunea pentru lectură se dezvoltă în copilărie.Copilul este influențat de asemenea de exemplul părinților,învățarea prin imitație.

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe