characters characters

Ziua Internationala a Alfabetizarii

Cum cresti un cititor

Propus de: Yozy.ro   |   07 septembrie 2022    |   999 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

Ziua Internationala a Alfabetizarii
Ziua Internationala a Alfabetizarii este sarbatorita la nivel global din 1967, pentru a sublinia importanta alfabetizarii pentru demnitatea umana si recunoasterea acesteia ca drept universal uman. UNESCO atrage atentia asupra faptului ca, in ciuda progreselor facute de-a lungul timpului, inca exista un numar de aproximativ 771 milioane de oameni care nu au abilitatile de baza de scris si citit. Majoritatea sunt femei, care sunt expuse din acest motiv unui nivel mai ridicat de vulnerabilitate.

Organizatia arata ca pandemia a incetinit ritmul progresului in privinta alfabetizarii la nivel mondial: 24 milioane de elevi risca sa nu se mai intoarca la scoala niciodata, in urma intreruperii cursurilor in carantina. De aceea, in acest an, Ziua Internationala a Alfabetizarii este dedicata spatiilor de invatare si a felului in care acestea pot fi transformate si regandite pentru a incuraja rezilienta, calitatea, echitatea si accesul tuturor la educatie.

Alfabetizarea incepe, desigur, acasa. Iata cum poti sa il ajuti pe copil sa invete mai usor sa citeasca si sa inteleaga ce citeste.


Citeste continuarea articolului pe YOZY.ro.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

 • Obiceiuri care incurajeaza lectura
  Obiceiuri care incurajeaza lectura in familie
  14 februarie 2023   

  Cum poti incuraja lectura in familie, mai ales in randul copiilor? Iata cateva obiceiuri care te pot ajuta sa aduci lectura in programul de zi cu zi al familiei tale.

 • Rolul povestilor in dezvoltarea abilitatilor cognitive
  Copiii care asculta povesti pot avea un nou an scolar mai bun 1
  15 septembrie 2022   

  Povestile, citite sau ascultate de catre copii, aduc numeroase beneficii cognitive, dar si emotionale. Pe termen lung, acestea pot influenta pozitiv felul in care copiii se vor descurca la scoala. Daca vrei sa il ajuti pe copil sa aiba un an scolar mai bun, povestile pot fi un foarte bun punct de pornire. Iata cum si de ce.

 • Povesti inventate de copii
  Povestile inventate de copii: 4 modalitati prin care le incurajam
  21 iulie 2022   

  La un moment dat, intr-o masura mai mica sau mai mare, fiecare copil se transforma din „consumator” de povesti in creator de povesti, chiar daca pentru o foarte scurta perioada de timp.

Mai multe