characters characters

Ziua Matematicii, Informaticii si a Stiintelor Naturii 2023

10 ianuarie 2023    |   1163 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Ziua Matematicii, Informaticii si Stiintelor Naturii 2023
Decizia ca ziua de 10 Ianuarie sa fie dedicata in Romania pentru sarbatorirea Zilei Matematicii, Informaticii si a Stiintelor Naturii a fost luata in 2021.

„In ziua de 10 ianuarie 1906 se nastea academicianul Grigore Constantin Moisil, personalitate care si-a pus amprenta asupra dezvoltarii matematicii romanesti si care a fost cel mai important pionier al informaticii in Romania, si unul dintre cei mai importanti teoreticieni ai informaticii din lume. Consider ca infiintarea unei asemenea zile nationale poate avea o contributie semnificativa in constientizarea la nivel de masa a importantei domeniului si asigurarea unui suport popular pentru viitoare decizii strategice", a motivat initiatorul proiectului de lege, deputatul Varujan Pambuccian. Ideea acestei propuneri s-a discutat la intalnirea Grupului “Moisil”, din 10 ianuarie 2020, pentru omagierea acad. Grigore C. Moisil – fondatorul informaticii romanesti, primul roman avand Computer Pioneer Award (1996).

"Se instituie ziua de 10 ianuarie ca Ziua matematicii, informaticii si stiintelor naturii. Sarbatorirea zilei matematicii, informaticii si stiintelor naturii poate fi organizata de catre Academia Romana, institutiile de cercetare, institutiile de invatamant, autoritatile administratiei publice centrale si locale si institutiile aflate in subordinea sau coordonarea acestora, de catre societatea civila si persoane fizice si juridice, prin organizarea si/sau participarea la programe si manifestari stiintifice, culturale, educative, artistice, cu caracter social sau stiintific, consacrate matematicii, informaticii si stiintelor naturii. Autoritatile administratiei publice centrale si locale si institutiile aflate in subordinea sau coordonarea acestora pot acorda sprijin logistic si pot aloca fonduri din bugetele proprii in vederea organizarii si derularii in bune conditii a manifestarilor, in limita alocatiilor bugetare aprobate", prevede proiectul de lege.

Iata cateva materiale care te pot inspira sa il ajuti pe copil sa inteleaga matematica mai usor sau sa va bucurati impreuna de jocuri matematice:

Cum il ajuti pe copil cand nu intelege matematica

Sase feluri in care il poti ajuta pe copil sa invete matematica

Jocuri matematice

Teama de matematica in randul copiilor

Cum dezvolti simtul numerelor la copilul tau

Cum incurajezi interesul copilului pentru stiinta

Cum incurajam interesul fetelor pentru stiinte


Sursa: G4media, unibuc.ro


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu