characters characters

Un mediu bogat de invatare acasa, asociat cu rezultate scolare mai bune la 12 ani

14 februarie 2020    |   759 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

copil citind
Un mediu bogat in resurse educationale in copilarie are efecte benefice pentru copii pe termen lung, arata un studiu recent.

Citeste si:

Studiu. De ce e bine sa ai in biblioteca cel putin 80 de carti

Cum transformi „acasa” intr-un mediu favorabil invatarii

Efectele cititului asupra creierului copiilor


Cercetarea arata ca prescolarii ai caror parinti le-au citit in fiecare zi si au vorbi cu ei despre carti au avut rezultate mai bune la teste de matematica la varsta de 12 ani. Studiul se numara printre primele care ofera informatii despre cum influenteaza invatarea in primii ani de viata dezvoltarea copiilor pana la adolescenta.


Cercetatorii au studiat 229 de copii germani de la varsta de 3 ani pana la 12 ani. La varsta de 3-5 ani si 12-13 ani, copiii au participat la teste de citire si abilitati matematice. Rezultatele au aratat ca abilitatile formate in primii ani de viata duc la rezultate mai ridicate la citire si matematica in clasele gimnaziale, indiferent de cum arata mediul de invatare de acasa in adolescenta. Cu alte cuvinte, copiii care in primii ani de viata au avut abilitati ridicate de citire si matematica au avut rezultate bune si la varsta de 12 ani, chiar daca acasa nu au mai beneficiat de resurse educationale diverse.

„Rezultatele noastre subliniaza importanta cartilor pentru dezvoltarea abilitatilor de citit, dar si de calcul: abilitatile de limbaj din primii ani de viata nu imbunatatesc doar cititul, ci si abilitatile matematice ale copiilor.”, explica cercetatorii. Expunerea prescolarilor la carti si calitatea discutiilor dintre parinte si copil despre continutul matematic din timpul lecturii (de exemplu, conversatiile despre numere si numarat) au fost asociate cu rezultate mai bune la matematica la varsta de 12 ani.

Cum ii ajuta pe parinti acest studiu?

Lectura alaturi si impreuna de copil in primii ani de viata, precum si conversatiile despre citire, numere si matematica pun bazele succesului scolar de mai tarziu.

Sursa: ScienceDaily.com

*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu