characters characters

Somnul de dupa amiaza la copii. Beneficii

Copiii care dorm dupa-amiaza au rezultate scolare mai bune

03 iunie 2019    |   2921 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

somnul de dupa-amiaza la copii beneficii
Un studiu recent arata ca somnul de dupa-amiaza aduce beneficii semnificative copiilor, cand vine vorba de starea lor emotionala, nivelul de energie si rezultatele scolare.

Citeste si:

Ce pierde copilul tau daca adoarme tarziu 

Cate ore de somn sunt necesare, in functie de varsta 


Studiul a fost realizat asupra a 3000 de copii cu varste intre 10 si 12 ani. Concluziile au aratat o legatura intre obiceiul de a dormi dupa-amiaza si nivelul de fericire, autocontrol si perseverenta. De asemenea, copiii care dorm dupa-amiaza se pare ca au mai putine probleme de comportament si un nivel de inteligenta mai ridicat, mai ales in cazul copiilor de 12 ani.

Cele mai semnificative rezultate au fost in privinta legaturii dintre somnul de dupa-amiaza si rezultatele scolare. Copiii care dorm dupa-amiaza de cel putin trei ori pe saptamana au o crestere a rezultatelor scolare de 7,6% in clasa a sasea.

Somnul insuficient in randul copiilor si somnolenta in timpul zilei sunt surprinzator de raspandite, aparand la 20% dintre copiii participanti la studiu. Majoritatea studiilor privind efectele somnului de dupa-amiaza au fost realizate asupra copiilor prescolari, deoarece in societatea occidentala obiceiul de a dormi dupa-amiaza dispare dupa ce copilul incepe scoala. In China insa, somnul de dupa-amiaza ramane o parte integrata a vietii de zi cu zi, continuand chiar si la maturitate. De aceea, studiul a fost realizat asupra a 2928 de copii chinezi, care au fost evaluati in privinta starii emotionale si fizice si a performantei scolare. Autorii arata ca beneficiile somnului de dupa-amiaza cresc o data cu durata acestuia.

Rezultatele studiului sunt corelationale (adica indica o asociere intre somn si rezultatele scolare mai bune, nu o cauzalitate), insa pot reprezenta o alternativca la ideea de a incepe orele mai tarziu, pentru a preveni oboseala copiilor si adolescentilor.

Sursa: ScienceDaily.com

*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu