characters characters

Palmuirea in copilarie, asociata cu probleme mintale la maturitate

26 aprilie 2016    |   1007 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

palmuirea copiilor
Cu cat copiii primesc mai multe palme de la parintii lor, cu atat sunt mai predispusi sa ii sfideze pe acestia si sa aiba probleme de comportament, sa se manifeste violent si sa aiba dificultati de invatare si probleme de sanatate mintala.

Aceasta a fost concluzia unei cercetari care a analizat studii realizate de-a lungul a 50 ani, implicand 160 000 de copii, pe tema palmuirii acestora. Studiul a fost realizat de specialisti din cadrul Universitatii din Texas si Universitatii din Michigan.

Cercetarea s-a concentrat asupra palmuirii si nu asupra altor comportamente cu potential abuziv. „Am descoperit ca palmuirea este asociata cu urmari nocive neintentionate si nu este asociata cu obedienta pe termen scurt sau lung, aceasta din urma fiind scopul urmarit de parinti atunci cand isi disciplineaza copiii.” a declarat unul dintre autori.

Palmuirea copiilor, definita ca lovirea copilului cu palma in zona sezutului sau extremitatilor, a fost asociata cu 13 consecinte nocive.

Autorii au cercetat efectul pe termen lung al palmuirii copilului, aratand ca adultii care au fost palmuiti in copilarie au un risc crescut de a avea comportamente antisociale si probleme de sanatate mintala. Acest risc creste o data cu intensitatea si frecventa palmuirii primite in copilarie. De asemenea, adultii pedepsiti astfel in copilarie sunt mai dispusi sa foloseasca pedepse fizice in cresterea propriilor copii.

Conform unui raport UNICEF din 2014, 80% din parintii din intreaga lume isi palmuiesc copiii. Autorii arata ca atat palmuirea copilului, cat si abuzul fizic sunt asociate cu aceleasi consecinte negative asupra copiilor.

„La nivel social, consideram ca palmuirea si abuzul fizic sunt comportamente diferite. Si totusi, cercetarea noastra arata ca palmuirea este asociata cu aceleasi consecinte negative asupra copilului ca si abuzul fizic, cu o foarte mica diferenta de intensitate.”

Autorii spera ca studiul lor sa ii ajute pe parinti sa decida sa se indrepte catre forme de disciplina fara pedeapsa.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/mamchenkov/281327959/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu