characters characters

Obezitatea si problemele emotionale la copii

30 aprilie 2019    |   762 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Obezitatea si problemele emotionale in copilarie
Obezitatea si problemele emotionale, precum tristetea si anxietatea tind sa apara impreuna la copii, inca de la varsta de 7 ani, potrivit unui nou studiu prezentat la Congresul European asupra Obezitatii, care a avut loc in acest an la Glasgow, in perioada 28 aprilie-1 mai 2019.

Citeste si:

Obezitatea in randul copiilor romani

Obezitatea in copilarie afecteaza capacitatea de invatare


Studiul a cuprins un numar de peste 17 000 de copii din Marea Britanie si a aratat ca indiferent de statutul socioeconmic, fetele si baietii diagnosticati cu obezitate la varsta de 7 ani au avut un risc mai mare de a prezenta probleme emotionale la varsta de 11 ani si un index al greutatii corporale mai mare la varsta de 14 ani.

Studiul nu arata care sunt cauzele pentru care obezitate si problemele emotionale se dezvolta impreuna in copilarie, dar cercetatorii declara ca „Copiii cu un index corporal ridicat pot fi suspusi discriminarii din cauza greutatii si vor avea probleme cu stima de sine, care va contribui la cresterea simtptomelor depresie in timp, iar depresia poate duce la obezitate, deoarece este asociata cu mancatul emotional, problemele de somn si letargia.”. Studiul atrage atentia asupra faptului ca interventiile in cazul copiilor cu probleme de greutate ar trebui sa fie timpurii si ar trebui sa vizeze si sanatatea emotionala a celor mici.

Adolescenta este o perioada importanta in aparitia obezitatii si a problemelor emotionale. Dar este inca neclar felul in care aceste doua probleme sunt asociate si putine studii au cercetat debutul si coexistenta acestor probleme de-a lungul copilariei si adolescentei.

Studiul a aratat ca procentul copiilor cu obezitate si probleme emotionale creste treptat de-a lungul copilariei si adolescentei. Aproximativ 8% dintre copii au fost diagnosticati cu obezitate la 14 ani si aproape 16% au avut probleme emotionale precum anxietatea si simptome depresive. Pana la adolescenta, o cincime dintre copiii cu obezitate au prezentat si probleme emotionale grave. Analiza statistica a indicat ca obezitatea si problemele emotionale tind sa apara impreuna intre 7 si 14 ani, dar nu si in copilaria timpurie (intre 3 si 5 ani).

Autorii au aratat ca statutul socioeconomic dezavantajos poate explica partial asocierea dintre obezitate si problemele emotionale. Deoarece ambele probleme prezic probleme de sanatate la maturitate, este important ca atat obezitatea, cat si problemele emotionale, sa fie intelese si abordate din copilarie.

Sursa: ScienceDaily.com 


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu