characters characters

Obezitatea in copilarie afecteaza capacitatea de invatare

05 iunie 2018    |   1090 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

obezitatea in copilarie afecteaza capacitatea de invatare
Tot mai multi copii sufera din cauza problemelor cu greutatea. Pe langa problemele de sanatate pe care le poate aduce, obezitatea afecteaza copilul si la nivel emotional, precum si cognitiv.

Citeste si alte materiale pe aceasta tema:

Inaltimea si greutatea la copii, in functie de varsta

Infografic. Obezitatea la copii


Studii recente arata ca acei copii in pragul obezitatii in primii doi ani de viata au o capacitate mai redusa de rationament perceptual si o memorie de lucru mai slaba la varsta de 5 si 8 ani. In plus, se pare ca obezitatea poate fi asociata cu scoruri scazute ale IQ-ului.

Pana nu demult, se stia ca obezitatea inseamna dereglari hormonale care afecteaza diferite zone al creierului, iar in randul adultilor acest lucru poate insemna o functionare cognitiva mai redusa, insa studiul acesta arata ca acest lucru poate fi valabil si in randul copiilor.

Sunt necesare insa studii viitoare care sa vina cu explicatii mult mai amanuntite. Totusi, obezitatea infantila este o problema si trebuie luate masuri din timp pentru a o preveni si pentru a reduce cat de mult efectele negative pe care le poate avea asupra copiilor, din toate punctele de vedere.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu