characters characters

Cursuri gratuite de predare online

08 mai 2020    |   1134 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

cursuri gratuite de predare online
Trecerea rapida de la predarea traditionala la predarea online a fost si este inca o provocare pentru profesori, dar si pentru copii si parinti. Ca in orice situatie noua, este nevoie de timp pentru a descoperi care sunt cele mai potrivite si eficiente metode care ii ajuta pe copii si pe profesori sa isi indeplineasca obiectivele de invatare.

Majoritatea universitatilor care ofera cursuri online pentru studenti au si ghiduri de bune practice privind predarea online, care sa ii orienteze pe profesorii care organizeaza cursuri la distanta. Alte universitati ofera cursuri online despre predarea online, destinate profesorilor si viitorilor profesori. Iata cateva astfel de cursuri gratuite, in limba engleza, care pot veni in sprijinul cadrelor didactice interesate sa isi perfectioneze abilitatile de predare online.

Coursera.org

Platforma de invatare online ofera o gama larga de cursuri gratuite si specializari contra cost. Printre cursurile gratuite pentru profesori se numara:

Abordari inovative ale invatarii si predarii online in era digitala – oferit de Universitatea din Illinois. 

Cursul este organizat in jurul a sapte aspecte esentiale ale invatarii si predarii online (ubicuitatea, invatarea activa, invatarea multimodala, feedback-ul recurent, cunoasterea colaborativa, metacognitia si invatarea diferentiata), fiecare dintre acestea prezentat pe larg, concomitent cu aplicatii specifice ale acestora.

Invata sa predai online - oferit de University of New South Wales Sidney

Cursul este impartit in mai multe module: Importanta invatarii online, Tehnologii gratuite si institutionale, Planificarea invatarii online, Organizarea activitatilor de invatare, Strategii de evaluare online, Resurse gratuite de invatare online, Implicarea si motivarea elevilor si Metode de evaluare a predarii online

Strategii avansate de predare in clasa virtuala – oferit de Universitatea din California, Irvine.

Un curs mai scurt decat cele de mai sus, orientat asupra bunelor practici pentru succesul in predarea online. Printre subiectele abordate se numara comunicarea eficienta in predarea online, crearea unei comunitati online si modalitati de a ajuta studentii/elevii cu performante scazute in invatarea online.

Open University – curs gratuit despre predarea online

Cursul necesita 24 ore de studiu si ofera informatii fundamentale despre folosirea tehnologiei in predare si invatare.

FutureLearn.com

Aici pot fi accesate cursuri despre invatarea mixta, despre predarea la distanta a stiintelor pentru elevii de gimnaziu in contextul Covid, despre bune practici in predare online pentru mentinerea continuitatii in invatare in contextul Covid, scenarii virtuale in predarea online si continut online de calitate.


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu