characters characters

Bursa Nemira – carti pe viata pentru elevi, editia 2018

08 octombrie 2018    |   3429 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Bursa de cititor Nemira 2018Un cititor traieste o mie de vieti inainte de a muri.

Cel care nu citeste niciodata traieste doar una.

R.R. Martin


Editura Nemira anunta organizarea celei de-a doua editii a Bursei de cititor Nemira, un proiect concurs, care raspunde nevoii sociale de a educa prin lectura, de a promova cultura scrisa si obisnuinta de a citi de placere.

Proiectul se va desfasura in perioada 8 octombrie – 13 decembrie 2018, iar pentru inscrierea in concurs participantii trebuie sa trimita un eseu pornind de la tema: Citim si calatorim prin imaginatie. Regulamentul si calendarul de desfasurare sunt disponibile aici.

Editura Nemira va oferi, prin selectie, cinci burse de cititor elevilor cu varsta intre 12 si 18 ani, astfel: 2 burse copiilor intre 12 si 14 ani si 3 burse copiilor intre 15 si 18 ani. Conform Regulamentului Oficial, statutul de bursier aduce fiecarui beneficiar carti publicate de Editura Nemira pentru tot restul vietii. Secundar, in cadrul acestui proiect, vor fi organizate la cererea elevilor si a profesorilor evenimente in institutiile de invatamant gimnazial si liceal. Prin implicarea mai multor lideri de opinie (scriitori, persoane publice, jurnalisti culturali) in proiect vom deschide un dialog informal intre acestia si elevi, care vor invata direct de la ei ce inseamna respectul pentru carte si importanta cititului de placere.

Prin Bursele de cititor Nemira ne dorim sa sprijinim acei tineri care sunt pasionaţi de literatura şi, in acelaşi timp, sa incurajam cat mai mulţi adolescenţi sa citeasca de placere. Pentru ca noi credem ca lectura şi educaţia sunt intotdeauna primii paşi catre o lume mai buna. Ana Nicolau, Director general Nemira

Nemira Bursa de Cititor 2018

Testimoniale de la bursieri Nemira 2017

Georgiana Matei, Liceul Teoretic ,,Grigore Moisil” Tulcea

Sa spun ca imi place sa citesc, cred ca este de la sine inteles, insa participarea la acest proiect m-a ajutat sa privesc cu alti ochi aceasta simpla preferinta fata de lectura.

Daca pana la lansarea concursului eram de parere ca parcurgerea unei carti este mai degraba o actiune solitara, axata pe propria persoana, am inteles ulterior ca aceasta poate insemna mai mult decat angajarea individuala intr-o lume fictiva. impartind acest premiu cu prieteni si rude, am observat ca lectura poate fi si o activitate sociala, poate fi o punte ce conecteaza sensibilitatea si ideile oamenilor, poate fi semnalul care ne aduce impreuna. Ma bucur ca, prin initierea mea in multi-universul literar Nemira, am putut descoperi o alta valenta a cititului care, cel mai probabil, mi-ar fi ramas necunoscuta chiar si astazi.

Diana Vrabie, Liceul Teoretic „Ovidius”, Constanta

…in opinia mea, sunt absolut convinsa de faptul ca acest proiect concurs isi atinge scopul. Nimic nu poate incuraja mai eficient lectura de placere in randul tinerilor decat un proiect competitiv precum acesta. Un avantaj enorm al proiectului Bursa de cititor Nemira este marea diversitate a cartilor pe care castigatorii le primesc. Pentru mine, cartile science-fiction si fantasy erau cele mai importante, dar, cu timpul, am ajuns sa citesc si carti din alte domenii, din simplul motiv ca le vedeam in fiecare zi in biblioteca si imi starneau constant curiozitatea. 

Nicoleta Corneanu, Colegiul National „Gh. M. Murgoci”, Braila

Participarea in proiectul Bursa de cititor Nemira a insemnat pentru mine o şansa unica la lectura, dar şi pentru a populariza ideea importantei de a citi, de a fi un cititor caruia pasiunea pentru carti ii iese prin pori, fiind molipsitoare pentru cei de varsta lui şi nu numai. Primirea unui numar impresionant de carti mi-a cultivat dorinta de a impartaşi ceea ce citesc, de a citi alaturi de comunitate şi pentru comunitate, de a vorbi liber şi de a indrazni sa punctez importanta lecturii in fiecare activitate a vietii mele. Bursa de cititor mi-a transmis faptul ca, daca vrei cu adevarat un lucru, nimic nu te poate opri din a-l duce la bun sfarsit. Vladimir teca, scoala Centrala Bucuresti Acest concurs mi s-a parut ca e unul potrivit pentru mine, pentru ca intotdeauna mi-a placut sa citesc, iar visul meu de cand eram mic era sa primesc multe carti. Cred ca acest concurs isi atinge scopul chiar daca eu, personal, oricum citeam mult si pana la momentul participarii, iar, dupa ce vor avea loc si editiile viitoare, cred, intr-adevar, ca din ce in ce mai multi copii vor incepe sa citeasca de placere. As recomanda si altora sa participe la concurs, deoarece este o ocazie rara, aceea de a primi carti pe viata si pentru ca multi ar putea descoperi ca cititul este foarte placut.

Tudor Vlad Craciun, Scoala Gimnaziala „Nicolae Balcescu” Oradea

Participarea la proiectul Bursa de cititor Nemira a reprezentat pentru mine o experienta remarcabila si un vis implinit. Acela de a citi cat mai mult si de a descoperi lumea in ipostaze inedite. De a ma identifica cu personajele pozitive, cu faptele lor, lucru care cu siguranta m-a facut mai bun si mi-a oferit o alta perspectiva asupra Universului. Am constientizat faptul ca lectura este un dar iar cu fiecare fila parcursa dobandim intelepciune si puterea de a fi mai buni. Pentru noi si cei din jurul nostru….

Consider ca acest proiect este cea mai buna oportunitate ca un tanar sa isi hraneasca curiozitatea prin lectura. Astfel ii va fi foarte usor sa ii determine pe cei din jurul lui sa se aplece asupra cartilor.

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Fără foto
    Atomei Giulia Angela    09.10.2018 - 17:42
    A învăţa este necesar de şi este greu pentru noi învăţăm nu pentru alţii, noi învăţăm ca să ne putem crea un viitor.