characters characters

Animalele de companie, obezitatea si alergiile la copii

08 mai 2017    |   1539 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

animale de companie, obezitate si alergii
Daca ai nevoie de un motiv pentru care sa aduci in familia ta un animal de companie, ce alte motive ar fi mai puternice decat faptul ca animalele de companie sunt asociate cu un risc mai scazut pentru copii de a suferi de alergii si obezitate?

Un studiu recent publicat arata ca in familiile in care exista animale de companie, exista un nivel foarte ridicat de microbi care sunt asociati cu coreleaza cu un risc scazut de a dezvolta diverse forme de alergie si obezitate.

Spre exemplu, copiii care cresc alaturi de un caine, sunt mai putin predispusi la boli precum astmul sau alte boli de natura respiratorie, dupa cum arata studii realizate de-a lungul a doua decenii.

Teoria care sta in spatele acestor rezultate e ca expunerea de timpuriu a copiilor la bacteriile si mizeria (aduse de catei in casa) poate crea o imunitate mai buna.


Studiul actual a analizat efectele expunerii copiilor in primele trei luni de viata la animalele de companie si a identificat prezenta mai numeroasa a doua tipuri de bacterii, asociate cu un risc scazut de alergii si obezitate. Acelasi fenomen a fost identificat si atunci cand animalul de companie a fost prezent in familie in timpul sarcinii.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/deanwissing/3405340751


Citeste:


Animalele de companie – riscuri si beneficii


Ce beneficii aduce copiilor relatia cu un animal de companie

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu