characters characters

Povesti terapeutice

Ce sunt povestile terapeutice si cum functioneaza

Propus de: Yozy.ro   |   05 mai 2022    |   338 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

povesti terapeutice
Povestile sunt privite in general ca un instrument de invatare, facilitand dezvoltarea limbajului, invatarea cititului si stimuland abilitati cognitive precum memoria si atentia. Pentru ca abordeaza subiecte care reflecta viata adevarata, povestile pot fi si un instrument de dezvoltare morala si emotionala. Mai mult, povestile pot fi folosite in scop terapeutic, mai ales la varste mici.

Povestile terapeutice. Cum functioneaza si cum sunt folosite

Povestile terapeutice, la fel ca joaca terapeutica, ofera copiilor o cale de a exprima si intelege mai bine propriile experiente emotionale. Mai ales la varste mici (pana la 7-8 ani), copiii nu isi pot exprima coerent emotiile si gandurile. In plus, limbajul de zi cu zi nu acopera intotdeauna intensitatea emotiilor pe care le simt copiii in primii ani de viata.

„Esti trist pentru ca ai pierdut jucaria.” nu reflecta pentru copilul de 3 ani panica, singuratatea, neputinta si confuzia pe care le traieste cand nu mai poate gasi jucaria preferata. Revenirea la echilibru si siguranta emotionala este posibila abia dupa ce copilul isi exprima emotiile traite, pentru ca exprimarea emotiilor inseamna descarcarea energiei sau tensiunii fiziologice care insoteste trairile emotionale.


Citeste continuarea articolului pe YOZY.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe