characters characters

Vrei ca adolescentul tau sa ia o nota mai buna la examen? Asigura-te ca doarme suficient

Propus de: SuntParinte.ro   |   07 iunie 2018    |   1991 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

somnul si invatarea
Specialistii recomanda elevilor cel putin 10 ore de somn pe noapte pentru o buna functionare pe tot parcursul zilei. Chiar daca deja se cunosc beneficiile somnului asupra intregului organism, indiferent daca vorbim de copii sau adulti, majoritatea dorm in medie, 6-7 ore pe noapte.

Te-ar putea interesa si:

Somnul si invatarea

De ce sa nu il lasi pe copil sa adoarma tarziu


6 trucuri la indemana pentru a te trezi cu usurinta dimineata


Somnul – secretul pentru o invatare eficienta

Somnul are numeroase beneficii la care nici nu ne gandim in mod obisnuit. Iata care sunt avantajele somnului pentru invatare si de ce este bine sa il incurajezi pe copilul tau sa doarma sufucient in perioada de pregatire pentru examene:

Somnul ajuta la o mai buna capacitate de concentrare. Un numar insuficient de ore dormite pe timpul noptii inseamna un nivel de atentie mai scazut si o functionare mai slaba a memoriei de lucru. In timp, este afectata si memoria de lunga durata, precum si capacitatea de a lua decizii.

Somnul ajuta la o mai buna capacitate de memorare. Un somn linistit si indelungat inseamna o mai buna functionare a memoriei. In timpul somnului se formeaza conexiuni intre neuroni si somnul ajuta la prioritizarea informatiei si la stocarea in memoria de lunga durata.

Somnul reduce concentrarea pe lucruri negative. Un somn bun pe timp de noapte ne ajuta sa obtinem o stare de spirit mai buna si ne ajuta sa ne reamintim mai mult lucrurile frumoase, decat experientele negative prin care am trecut.

Somnul ajuta la dezvoltarea creativitatii. O noapte de somn imbunatateste creativitatea si spiritul inovativ. Se pare ca in timpul somnului, informatiile asimilate sunt restructurate permitand extragerea informatiilor explicite si a comportamentului creativ.

Somnul ajuta la un sistem imunitar mai bun. Cei care nu dorm suficiente ore pe noapte, in timp, au de suferit din punct de vedere fizic si sunt mai predispusi la imbolnaviri. Daca te plangi frecvent de dureri de cap, tusesti sau te racesti frecvent, una din cauza poate fi si lipsa somnului.

Somnul imbunatateste concentrarea, memoria, stare psihica, creativitatea si sanatatea in ansamblul ei. Acestea sunt si elementele de care un copil are nevoie pentru a reusi sa obtina performante scoalre si a se descurca in diferitele sale activitati de peste zi. Mare atentie insa, fiindca prea mult somn poate insemna si impiedicarea persoanei sa isi termine la timp sarcinile, astfel ca, prea mult somn nu este intotdeauna prea bine.


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe