characters characters

Pregatirea pentru Evaluarea Nationala incepe din timp – asigura-te ca ii oferi copilului tau sprijinul de care are nevoie

04 noiembrie 2022    |   1009 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani.

culegere limba romana. Evaluarea nationala Intuitext
Pregatirea pentru evaluarea nationala la clasa a VIII-a trebuie inceputa din timp. Este nevoie ca un copil sa inteleaga si sa invete notiunile predate la clasa, sa aplice acele informatii si sa rezolve exercitii pentru a se familiariza cu formatul si modul in care sunt structurate cerintele.

Desi la matematica poate sunt mai simple lucrurile, pentru ca se invata formule, teoreme si modul in care acestea se aplica in functie de situatie, la Limba si literatura romana, insa, nu este totul atat de clar si la obiect.

Pentru evaluarea la Limba si literatura romana, copilul are nevoie atat de cunostinte dobandite de-a lungul tuturor anilor de scoala, cat si de creativitate pentru a putea solutiona itemii din cadrul testarii. Nu toti copiii se simt confortabil cand trebuie sa formuleze ei insisi diferite eseuri sau compuneri, dar acest lucru se poate rezolva cu mult exercitiu.

Echipa Intuitext a inteles cat de provocator poate fi examenul si a conceput culegerea - Pregatire pentru Evaluarea Nationala. Limba si literatura romana.


Aceasta culegere nu contine doar exercitii pe care copilul sa le rezolve. Este structurata pe 3 sectiuni, astfel incat procesul de invatare sa fie unul facil.


Culegerea este structurata astfel:

- partea teoretica intitulata „Aminteste-ti” – cu ajutorul acestei sectiuni din culegere, copilul poate face o recapitulare a materiei predate la scoala;

- urmatoarea sectiune este „Exerseaza” – aici copilul trebuie sa rezolve sarcinile propuse de autorii culegerii, astfel incat notiunile repetate sa fie fixate;

- cea de-a treia sectiune este „Verifica-ti competentele” – aici se poate rezolva un test dupa modelul celui de la Evaluarea Nationala.

Iata ce ar mai trebui sa stiti despre acest auxiliar:

- este structurat in 12 unitati – astfel incat nivelul de greutate al exercitiilor sa creasca gradual;

- contine 23 modele de teste inspirate din cerintele intalnite la Evaluarea Nationala;

- contine propuneri de rezolvare, astfel incat elevulsa inteleaga modul de solutionare.


Notele mari la Evaluarea Nationala ii pot intari copilului increderea pe care o are in fortele proprii. De asemenea, notele pot reflecta si nivelul de cunostinte pe care acesta le-a acumulat de-a lungul anilor de scoala. Desigur, nu intotdeauna nota reflecta cunostintele, dar poate reprezenta, in multe cazuri, un etalon destul de bun.


Ajuta-l pe copilul tau sa depaseasca emotiile Evaluarii Nationale prin utilizarea unui auxiliar care ii ofera o baza buna de pregatire si recapitulare.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

 • Halloween-ul - o sarbatoare din ce in ce mai cunoscuta in Romania
  Halloween-ul - o sarbatoare din ce in ce mai cunoscuta in Romania
  25 octombrie 2022   

  Luna octombrie pentru multi dintre noi este doar o luna in care facem tranzitia de la zilele calduroase, de vara, la cele friguroase, de iarna.

 • Tezele
  Stresul inainte de teze
  07 decembrie 2021   

  Tezele si orice alt fel de evaluare a cunostintelor si abilitatilor inseamna pentru majoritatea copiilor o sursa de stres. Parintii pot deveni si ei coplesiti de stresul dinaintea tezelor, pentru ca isi doresc sa ii ajute pe copii, dar nu stiu intotdeauna cum sa faca acest lucru.

 • Evaluarea cunostintelor
  Cum iti dai seama ca a invatat eficient copilul tau
  13 ianuarie 2020   

  Iata cateva semne prin care poti sa iti dai seama sau prin care copilul tau isi poate da seama ca a invatat cu adevarat eficient un capitol sau o lectie.

Mai multe