characters characters
Onofrei Maria 26 nov 2010

Ce rol joaca teatrul in viata voastra?

Propus de: Onofrei Maria   |  

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

Recomand sa duceti copiii la teatru. E de preferat sa ne ducem copiii la spectacole pentru varsta lor. Aceasta este o metoda de a dezvolta calitati precum: imaginatia, bunul gust si virtuozitatea. In cazul in care dumnevoastra nu aveti timp, rugati educatorul, invatatorul sau dirigintele sa adauge aceasta optiune printre activitatile sale extrascolare.Ar fi de preferat sa nu ne motivam copii cu un telefon, un calculator, ci cu vizionarea unei piese de teatru, o carte noua in biblioteca, o vizita la muzeu, etc.

Raspunsuri(3)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
 • pusztai olimpia
  rating up +2 rating down

  pusztai olimpia 29 nov 2010 21:40

  Sunt profesor de Limba si Literatura romana. Pregatesc elevi pentru a participa cu ei la concursuri, de exemplu la festivaluri de teatru pentru elevi. Organizez si grupuri de elevi pentru a merge cu ei sa vada spectacole de teatru sau de balet.Le lace foarte mult. Dragi parinti, lasati-va copiii sa participe la astfel de activitati! Nu le faceti decat un mare bine.

 • Balla Bobi
  rating up 0 rating down

  Balla Bobi 28 nov 2010 10:33

  Recomand sa duceti copiii la teatru. E de preferat sa ne ducem copiii la spectacole pentru varsta lor. Aceasta este o metoda de a dezvolta calitati precum: imaginatia, bunul gust si virtuozitatea. In cazul in care dumnevoastra nu aveti timp, rugati educatorul, invatatorul sau dirigintele sa adauge aceasta optiune printre activitatile sale extrascolare. Ar fi de preferat sa nu ne motivam copii cu un telefon, un calculator, ci cu vizionarea unei piese de teatru, o carte noua in biblioteca, o vizita la muzeu.

 • Caciula 2 Ioana
  rating up 0 rating down

  Caciula 2 Ioana 27 nov 2010 14:22

  Teatrul este intr-adevar o foarte buna modalitate de a deschide universul copiilor catre cultura, de a le imbogati imaginatia si o modalitate de a se identifica cu diferite personaje si de a-si forma personalitatea (prin invatarea unor comportamente de tip pozitiv sau negativ pe care personajele le afiseaza). Important este totdata sa discutati cu copilul despre piesa de teatru pe care a vazut-o, sa il intrebati ce i-a placut si ce nu, cu care personaj ar dori sa semene, si ce ar fi facut el insusi in situatiile respective. Pe langa spectacolele de teatru, copilul poate fi inscris si la cursuri de teatru/dramatizare, care sunt indicate mai ales copiilor timizi, inhibati, care nu isi exprima dorintele si sentimentele, tocmai pentru deblocarea energiei interioare si stimularea spontaneitatii si a creativitatii.

Citeste articole din aceasta tema

 • Conflictele de putere cu prescolarii
  Cum eviti conflictele de putere cu prescolarii
  22 iunie 2020   

  In conflictele de putere dintre parinte-copil, reactia frecventa a parintelui este de a-l face pe copil sa invete lectia prin disciplina.

 • Metode inedite prin care incurajezi comunicarea despre subiecte dificile
  Metode inedite prin care incurajezi comunicarea despre subiecte dificile
  19 iunie 2020   

  La varste mici, copiii vorbesc despre orice, aproape cu oricine. Pe masura ce cresc insa, copiii invata ca nu toate subiectele sunt usor de abordat, ca unele lucruri mai bine raman nespuse si, bineinteles, ca daca ascund greselile sau poznele pe care le fac, vor scapa de pedepse.

 • Cum il inveti pe copil sa asculte
  Cum il inveti pe copil sa asculte
  02 iunie 2020   

  Multe probleme de invatare si de comunicare apar in randul copiilor pentru ca acestia inca nu si-au dezvoltat capacitatea de a asculta cu atentie si de a intelege instructiuni, informatii noi sau mesajele transmise de alte persoane in interactiuni sociale.

Mai multe