characters characters
Onofrei Maria 26 nov 2010

Ce rol joaca teatrul in viata voastra?

Propus de: Onofrei Maria   |  

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

Recomand sa duceti copiii la teatru. E de preferat sa ne ducem copiii la spectacole pentru varsta lor. Aceasta este o metoda de a dezvolta calitati precum: imaginatia, bunul gust si virtuozitatea. In cazul in care dumnevoastra nu aveti timp, rugati educatorul, invatatorul sau dirigintele sa adauge aceasta optiune printre activitatile sale extrascolare.Ar fi de preferat sa nu ne motivam copii cu un telefon, un calculator, ci cu vizionarea unei piese de teatru, o carte noua in biblioteca, o vizita la muzeu, etc.

Raspunsuri(3)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
  • pusztai olimpia

    pusztai olimpia 29 nov 2010 21:40

    Sunt profesor de Limba si Literatura romana. Pregatesc elevi pentru a participa cu ei la concursuri, de exemplu la festivaluri de teatru pentru elevi. Organizez si grupuri de elevi pentru a merge cu ei sa vada spectacole de teatru sau de balet.Le lace foarte mult. Dragi parinti, lasati-va copiii sa participe la astfel de activitati! Nu le faceti decat un mare bine.

  • Balla Bobi

    Balla Bobi 28 nov 2010 10:33

    Recomand sa duceti copiii la teatru. E de preferat sa ne ducem copiii la spectacole pentru varsta lor. Aceasta este o metoda de a dezvolta calitati precum: imaginatia, bunul gust si virtuozitatea. In cazul in care dumnevoastra nu aveti timp, rugati educatorul, invatatorul sau dirigintele sa adauge aceasta optiune printre activitatile sale extrascolare. Ar fi de preferat sa nu ne motivam copii cu un telefon, un calculator, ci cu vizionarea unei piese de teatru, o carte noua in biblioteca, o vizita la muzeu.

  • Caciula 2 Ioana

    Caciula 2 Ioana 27 nov 2010 14:22

    Teatrul este intr-adevar o foarte buna modalitate de a deschide universul copiilor catre cultura, de a le imbogati imaginatia si o modalitate de a se identifica cu diferite personaje si de a-si forma personalitatea (prin invatarea unor comportamente de tip pozitiv sau negativ pe care personajele le afiseaza). Important este totdata sa discutati cu copilul despre piesa de teatru pe care a vazut-o, sa il intrebati ce i-a placut si ce nu, cu care personaj ar dori sa semene, si ce ar fi facut el insusi in situatiile respective. Pe langa spectacolele de teatru, copilul poate fi inscris si la cursuri de teatru/dramatizare, care sunt indicate mai ales copiilor timizi, inhibati, care nu isi exprima dorintele si sentimentele, tocmai pentru deblocarea energiei interioare si stimularea spontaneitatii si a creativitatii.

Citeste articole din aceasta tema

Mai multe