characters characters
Onofrei Maria 26 nov 2010

Ce rol joaca teatrul in viata voastra?

Propus de: Onofrei Maria   |  

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

Recomand sa duceti copiii la teatru. E de preferat sa ne ducem copiii la spectacole pentru varsta lor. Aceasta este o metoda de a dezvolta calitati precum: imaginatia, bunul gust si virtuozitatea. In cazul in care dumnevoastra nu aveti timp, rugati educatorul, invatatorul sau dirigintele sa adauge aceasta optiune printre activitatile sale extrascolare.Ar fi de preferat sa nu ne motivam copii cu un telefon, un calculator, ci cu vizionarea unei piese de teatru, o carte noua in biblioteca, o vizita la muzeu, etc.

Raspunsuri(3)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
 • pusztai olimpia

  pusztai olimpia 29 nov 2010 21:40

  Sunt profesor de Limba si Literatura romana. Pregatesc elevi pentru a participa cu ei la concursuri, de exemplu la festivaluri de teatru pentru elevi. Organizez si grupuri de elevi pentru a merge cu ei sa vada spectacole de teatru sau de balet.Le lace foarte mult. Dragi parinti, lasati-va copiii sa participe la astfel de activitati! Nu le faceti decat un mare bine.

 • Balla Bobi

  Balla Bobi 28 nov 2010 10:33

  Recomand sa duceti copiii la teatru. E de preferat sa ne ducem copiii la spectacole pentru varsta lor. Aceasta este o metoda de a dezvolta calitati precum: imaginatia, bunul gust si virtuozitatea. In cazul in care dumnevoastra nu aveti timp, rugati educatorul, invatatorul sau dirigintele sa adauge aceasta optiune printre activitatile sale extrascolare. Ar fi de preferat sa nu ne motivam copii cu un telefon, un calculator, ci cu vizionarea unei piese de teatru, o carte noua in biblioteca, o vizita la muzeu.

 • Caciula 2 Ioana

  Caciula 2 Ioana 27 nov 2010 14:22

  Teatrul este intr-adevar o foarte buna modalitate de a deschide universul copiilor catre cultura, de a le imbogati imaginatia si o modalitate de a se identifica cu diferite personaje si de a-si forma personalitatea (prin invatarea unor comportamente de tip pozitiv sau negativ pe care personajele le afiseaza). Important este totdata sa discutati cu copilul despre piesa de teatru pe care a vazut-o, sa il intrebati ce i-a placut si ce nu, cu care personaj ar dori sa semene, si ce ar fi facut el insusi in situatiile respective. Pe langa spectacolele de teatru, copilul poate fi inscris si la cursuri de teatru/dramatizare, care sunt indicate mai ales copiilor timizi, inhibati, care nu isi exprima dorintele si sentimentele, tocmai pentru deblocarea energiei interioare si stimularea spontaneitatii si a creativitatii.

Citeste articole din aceasta tema

 • De ce e important sa il accepti pe copil asa cum este
  De ce e important sa il accepti pe copil asa cum este
  30 ianuarie 2024   

  Multe din neintelegerile dintre parinti si copii isi gasesc originea in dorinta parintilor de a se oglindi in copilul lor, de a-si indeplini propriile nevoi si asteptari prin copil.

 • 50 de intrebari pe care sa le adresezi copilului
  50 de intrebari pe care sa le adresezi copilului
  27 noiembrie 2023   

  Comunicarea dintre parinte-copil este intr-o continua transformare, astfel ca in unele cazuri ea poate sa fie foarte buna, in timp ce alteori poate avea de suferit si drept consecinta, relatia dintre cei doi poate deveni tot mai rece.

 • Absenta tatilor din viata fiicelor
  Absenta tatilor din viata fiicelor. Efectele la maturitate
  12 octombrie 2023   

  Copiii abandonati de unul din parinti sau de amandoi traiesc sentimente intense de furie, uneori ascunsa, alteori clar vizibila comportamental prin batai fizice si agresivitate indreptata asupra celor din jur.

Mai multe