characters characters
Caciula 2 Ioana 29 iun 2010

Care consideri ca sunt calitatile si resursele familiei tale, si cum il pot ele ajuta pe copilul tau?

Propus de: Caciula 2 Ioana   |  

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

A avea "o familie puternica" inseamna a avea un sprijin, a oferi protectie copiilor, a face fata cu succes evenimentelor neprevazute si crizelor care apar in viata. Ce inseamna pentru tine familia ta? Ce anume iti ofera ea si ce ofera copiilor tai? Poti spune despre familia ta ca este "puternica"?

Raspunsuri(4)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
 • dana pipa
  rating up 0 rating down

  dana pipa 15 apr 2016 18:40

  Familia a fost și este instaurată de Dumnezeu,ea stă la baza societății.Cand spunem familie ne gândim la mai multe persoane,care sunt unite prin nume,religie,dragoste.Dumnezeu să binecuvinteze toate familiile din România!!!Mi-a placut materialul d-voastra despre familie dar în special despre copii.Ei trebuie ascultați,încurajați,sfătuiți și îndrumați.Lucrez cu copii de 3-6 ani și doresc neîncetat sa consiliez părinții.DE aceea caut sa ma informez.Mult succes în continuare.

 • ana maria avram
  rating up 0 rating down

  ana maria avram 24 apr 2014 11:22

  Eu am ramas doar cu o bunica, si mi-e tare greu sa rezist fara ei.

 • ana maria avram
  rating up +1 rating down

  ana maria avram 24 apr 2014 11:21

  Familia este tot ce inseamna pentru unii copii iar pentru altii sunt o sursa de bani.Daca va avea o familie putuenica atunci va fi bine.

 • Gabriela Vochescu
  rating up +1 rating down

  Gabriela Vochescu 30 iun 2010 10:00

  Familia este universul meu,este locul unde ma regasesc,unde ma incarc cu energie pentru ziua de maine.Imi ofera hrana sufleteasca de care am nevoie.Pentru copilul meu,familia este formata din 4 membri:el,mami,tati si buni.Bunica este sufletul familiei.Fara ea,am fi fost mult mai saraci sufleteste. Bunica reprezinta protectia,mami-fermitatea si tati-toleranta.El,copilul,este centrul universului nostru.In care IUBIREA este elementul primordial. Daca suntem o familie "puternica"?Imi place sa spun ca da,suntem...Cred ca am depasit momente dificile si anii care s-au scurs ne-au intarit aceasta certitudine. Sper din tot sufletul ca,copilul meu va creste armonios ,ca-i voi putea transmite valori pe care ,la randul sau ,sa le transmita copiiilor lui.

Citeste articole din aceasta tema

 • Subiecte de conversatii cu adolescentii
  Subiecte de conversatii cu adolescentii
  23 octombrie 2020   

  Daca esti parinte de adolescent, esti nevoit sa te adaptezi la o multime de schimbari in relatia cu copilul tau. Unele dintre ele vor fi placute (copilul tau devine mai independent, descopera lucruri noi despre el insusi si se pregateste sa devina adult), altele mai putin placute (vei fi nevoit sa renegociezi limite sau sa le mentii cu fermitate sau sa traversezi conflicte si discutii dificile).

 • Tulburarea exploziva intermitenta
  Tulburarea exploziva intermitenta. Cand ar trebui sa te ingrijoreze furia copilului tau
  22 octombrie 2020   

  Furia copiilor poate fi dificila pentru parinti dintr-o multime de motive - este greu de gestionat, duce la conflicte cu cei din jur si face viata de familie mai dificila. Insa de cele mai multe ori, furia copiilor este doar un semn al frustrarii iar in timp copiii pot invata sa o gestioneze. Cand ar trebui sa te ingrijorezi in legatura cu nervii copilului tau?

 • Erik Erikson. Stadiile dezvoltarii psihosociale
  Erik Erikson. Etapele dezvoltarii copilului si adolescentului
  21 octombrie 2020   

  De ce conteaza atat de mult primii 5-6 ani din viata? Cat de importante sunt evenimente si interactiunile pe care le au copiii in aceasta perioada pentru dezvoltarea personalitatii lor?

Mai multe