characters characters

Cinci calitati ale copiilor care indica succesul la maturitate

Propus de: SuntParinte.ro   |   13 aprilie 2023    |   1177 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

calitati ale copiilor succes la maturitate
Autoarea cartii "Raising an Entrepreneur" (Cum cresti un antreprenor), Margot Machol Bisnow, arata ca exista 5 calitati importante de care dau dovada copiii care ajung antreprenori de succes la maturitate.

Citeste si:


Cum incurajezi spiritul antreprenorial al copiilor


Comportamente ale parintilor care stau in calea succesului copiilor


Cinci calitati ale copiilor care le asigura succesul la maturitate


Perseverenta


Copiii care sunt perseverenti devin adulti care nu renunta usor, care cauta solutii diferite si sunt dispusi sa abordeze problemele flexibil. Aceste abilitati sunt esentiale pentru succesul in antreprenoriat, dar nu numai.


Vestea buna este ca perseverenta se poate invata, in special prin observare si imitare, dar si prin incurajare. Ofera-i copilului un model de perseverenta si incurajeaza-l sa incerce diferite solutii pentru problemele cu care se confrunta si il vei ajuta sa isi dezvolte perseverenta si speranta.

Curiozitatea 

Copiii curiosi devin adulti interesati sa inteleaga si sa descopere lucruri noi. Deschiderea la noi experiente si creativitatea sunt doua dintre calitatile care stau la baza succesului profesional, indiferent daca este vorba de afaceri sau alte domenii de activitate. Curiozitatea inseamna tendinta de a adresa multe intrebari despre lume, iar intrebarile pot deschide calea catre inovatie si schimbare.

Toti copiii sunt curiosi in mod natural, insa in timp, mai ales, in mod paradoxal, dupa inceperea scolii, interesul lor pentru cunoastere poate sa scada. Este important sa cultivi curiozitatea copilului tau, incurajand sa adreseze intrebari si sa caute raspunsuri si oferindu-i libertatea de a-si urma pasiunile si interesele naturale.

Pasiunea 

Pasiunile si interesele copiilor sunt asociate deseori cu aptitudini si talente naturale. De aceea, este benefic pentru copii sa fie incurajati sa isi exploreze interesele, sa invete lucruri noi pornind de la ele si sa castige un sentiment al autonomiei pornind de la acestea.

Cu cat un copil este mai motivat sa descopere un anumit domeniu, cu atat mai mari sunt sansele sa obtina performanta.

Motivatia intrinseca 

Succesul presupune efort de lunga durata, depasirea obstacolelor si increderea in propriile abilitati. Motivatia intrinseca poate sustine eforturile indelungate si sta la baza initiativelor si perseverentei. Motivatia extrinseca (dorinta de a obtine o recompensa externa pentru eforturile depuse) rareori poate sustine eforturile necesare pentru succes.

Incurajeaza motivatia intrinseca a copilului tau explorand valorile sale morale, lucrurile care sunt importante pentru el si care ii aduc bucurie si implinire.

Curajul si asumarea riscului

Mai ales cand vine vorba de antreprenoriat, asumarea riscurilor este deseori un ingredient esential pentru succes. Il poti invata pe copil sa isi asume riscuri incurajandu-l sa inceapa activitati noi si cultivand o mentalitate care se concentreaza pe progres si noutate.

Incurajeaza-l pe copil sa incerce lucruri noi, sa investeasca efort si energie in lucrurile care ii aduc implinire si bucurie si, in general, sa tinteasca mai sus decat crede ca este de fapt posibil.

*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe